Iesakiet grāmatas!

Nu, PAsažieri, iesakiet kādu interesantu un vēlams vērtīgu grāmatu vasaras vakariem. Varbūt ir kas svaigs un sakarīgs te kādam izlasīts?

runcizs      Pēdējā grāmata, kura mani aizķēra, bija Peļevina pirmais stāsts "Затворник и шестипалый".

Ievinjata    1 No pēdējā laikā lasītajiem kā izcilākos romānus, kas pat saraudina, varu nosaukt zviedra Frēdrika Bakmana "Vīrs, vārdā Ūve" un "Omce sūta sveicienus un atvainojas"!!!

Iesaku arī kaut ko no vācu literatūras. Viņiem ir ļoti kvalitatīvas grāmatas. Man kādreiz patika Ankes Greifenēderes "Magone", Tomija Baiera puserotiskais, paskarbais "Akvārijs". Ļoti labi kriminālromāni ir Šarlotei Linkai. Vēsture un attiecības - Zimmelam, bet tas jau viss zināms. Bet vācu literatūras plauktiņā nekad neesmu vīlusies. Viņi ir atbrīvotāki un ar citu piegājienu atšķirībā no pārējo tautu autoriem.

Bille123    2 Tik forša tēma! :) Viktorija Hislopa "Sala",grāmata dvēselei. Tikko izlasīju Klēras Makintošas grāmatu "Es ļāvu tev aiziet"(pasaules sensācija un bestsellers),nav slikta,var lasīt,398 lpp.,izlasīju 2 vakaros.

Ievinjata  1   Paldies par ieteikumu! Ar to Falku ieinteresēji! Un "madeļkociņus" jāpaņem no bibliotēkas. "Pasaku stāstnieku" esmu lasījusi. Nepatika tieši pasakas dēļ, jo kopš bērnības tās neiet pie sirds.

una32  1 3 Noderīga grāmata Omraam Mikhael Aivanhov "Uztura joga".

DanaL  1 1 Šeit jau pieminēto Nesbē un Linkas krimināldrāmas. Ja negribas kriminālo piesitienu, tad indiešu rakstnieces XXX (aizmirsu) "Rīsu māte". Bet ja prasās pēc megadrāmas vai komidrāmas vai... nu nezinu kā nosaukt to žanru, kad vienā drāmā iekšā ir vēl citas drāmas, ko autors pasniedz ar smalku ironiju, kad vienlaikus gribas gan smieties, gan raudāt... tad jebkurš Dž. Ērvinga darbs. Ērvings ir mans mīļākais rakstnieks.

C_hloe      kaut kas manī iekanējās :) reiz - padsmit gatos vismīļākā bija Golsvertija forsaitu sāga, modernā komēdija un pēdējā lappuse.
pēctam ir lasīts viss kas dajebkas, ieskaitot dārgā gala vnk lubenes ar lielu smieklu devu, bet tad es izlasīju 100 vientulības gadus un bībeli, kopš tā laika nespēju vairs neko nopietnu lasīt, jo vnk nevelk līdzi, a kriminālos - nu tur vnk nav jādomā, jā, pareizi, otra bija Linka, bet apm pēc 3 grāmatas, tiešām ir skaidrs katras nākamās sižets. Bija vēl labas grāmatas, bet ne autorus, ne nosaukumus neatceros. Nu vēl franči patīk, bet....
Paldies par tēmu, izlasīš tagad savu Golsvertiju jau ar citu lietu redzējumu, un savas mīļās francūzietes :)

DanaL      Ā, un nupat vēl sameklēju i-netā vienu no pēdējā laikā izlasītajām "pērlēm" (man tas uzvārds bija pasvešs) - lietuviešu mākslas zinātnieces un rakstnieces Kristinas Sabaļauskaites vēsturiskais romāns "Silva rerum III". Šis ir fantastisks, ļoti profesionāls darbs gan no literarā, gan vēzturiskā aspekta. Un vēl viens milzīgs pluss, grāmata ir bieza, jo sastāv no vairākiem sējumiem, tāpēc man tika baudījums veselam mēnesim.

Drole      https://www.amazon.com/charts/2018-07-08/mostread/nonfiction/

magone4    1 Maijas Libertes "Kaimiņiene".

edding  3 2 nabaga tessa, dienā 5 x piemin, cik viņai daudz darba, cik aizņmeta. Nu LM, proties, varbūt palīdzi. Torpedo un Jozis mājienus nesaprata. Ak, tev sieva esot, nu wot, kāda ņevezuha

Epifanija  1 4 es nelasu grāmatas, mana grāmata, ko lasu ir mana dzīve, citu dzīves mani neinteresē, kad būšu veca večiņa, varbūt sākšu..

andrisz    1 Kad pēc Muktupāveles "Šampinjonu derības" pilnībā atteicos no latviešu literatūras un centos atteikties vispār arī no latviešu valodas, tad nedomāju, ka kādreiz atgriezīšos pie latviešu valodā sacerētā. Bet tā ir sanācis, ka tas notika (varbūt tāpēc, ka pamazām arī Latvijā atgriezās sociāldemokrāti un līdz ar viņiem arī kāda saprāta un cerību deva valsts un tautas attīstībā) un pēdējā laikā ir vairāki darbi, kurus lasīt ir īsta bauda.

Pašreiz tas ir Kreicberga "Lopu ekspresis", kurš ir delikāts gan par ofisa dzīvi, gan par attiecībām, gan arī par likteni. Neskaitāmas detaļas to vērš ļoti cilvēcīgu. Autors ir īsts dzīves zinātājs un tas man liekas visaizraujošāk - visi tie dzīves sīkumi, kurus nezinot, nepamanot dzīve liekas tik sarežģīta, nesaprotama un arī - nemīlama. Grūti pateikt, kā citus, bet mani uzrunā arī finanšu pasaules ainas. Nevaru vien beigt priecāties, kā tādi jēdzieni kā Furjē analīze, Šrēdingera vienādojums vai Dīraka delta funkcija ir kļuvuši par ļoti trāpīgām metaforām un tas visam darba piešķir savadabīgu (kurš gan vēl uz to visu atsaucas) intelektuālismu. Bet arī tas ir nopietns līmenis, bet ne vairāk, tāpēc arī lasītājam kantes nerīvā (neesmu vēl pabeidzis grāmatu, bet droši vien tā arī nebūs par ne-Gausa modeļiem vai sthoastiskiem procesiem uz varietātēm).

Tad vēl ir Bargā "Plikie rukši", nepiedienīgi zila grāmata, bet arī smalka un rēcīga. Tad vēl Gundegas Repšes "Smagā metāla" triloģija. Bargā un Repšes grāmatu vieno tas, ka abas ir par neikdienišķām personībām, kurās nemitīgi darbojas gan radošais garainis, gan dzīves kārumnieks un pēkšņi pasaule kļūst tika spilga un krāsaina. Protams, arī Joņeva "Jelgava´94", bet kurš tad to nav izlasījis.

Tessa  2 4 sanjiemies, eddinga, viss tak saprotams-piektdiena, 13., plus saules aptumsums, kolbasit tevi atkal konkreti, bet visi ir liidzjutiigi, raksti vel :DD

Arma      Ja patīk lasīt biezas grāmatas iesaku Šantarāmu. Interesants un raits sižets, laba valoda, skaisti aforismi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu