Grāmatas

komentaros izlasiju ka internets un tv ir slikts, bet gramatas labas (prieks berniem). paskaidrojiet (pasi sev ne man) ar ko murgi gramatas ir labaki par murgiem tv?

LaskovijMerzavec (2011-12-19 23:08)      Pēc analoģijas - sūds ir sūds un nav vērts salīdzināt divus sūdus.

Ja gribi salīdzināt un atrast atbildi, tad salīdzini LABAS lietas.

karbonaade (2011-12-19 23:34)      zini, kas ir šodienas lielākā nelaime? Cilvēks neprot domāt. Bet akurāt grāmatas to māca un liek darīt. Atšķirībā no TV, kas reāli pataisa par zombijiem (te es nedomāju labas filmas, labus raidījumus, bet to, cik ļoti vienkārši ir interpretēt faktus un visus tos grabuļu šovus).
Mans vārdu krājums un zināšanas ir pateicoties grāmatām. Biju un esmu grāmatu tārps.
Par internetu - es pārdzīvoju, ka mans bērns nelasa. Tagad nepārdzīvoju, jo redzu, ka mainījusies tikai tehnoloģija - ja viņš vēlas, viņs atrod informāciju netā un lasa.

Un ir viena lieta. Domājošs cilvēks ir bīstams. Tad nu TV dara gandrīz visu, lai cilvēkam nebūtu jāpiepūlē smadzenes.
Ps. Ir pierādīts, ka Wikipēdijā ir mazāk kļūdu , nekā Britu enciklopēdijā.

av2 (2011-12-20 05:22)      peedeejo gadu pieredze man ir taada , beerni jau kautkaa 3x atraak iemaacaas vissu alfabeetu (pat divaas valodaas ) no intractiivajam speeliiteem datoraa, neviss no aabeces.
Neviens nenolik labas , vajadziigas graamatas, esmu kaadreiz vienkaarssi..paarlasiijis jeegu pa dienu un veel nakti , bet dziive iet uzpriekssu. Taas passas graamatas var daudz vienkaarssak klausiities ( atkal - caur Internetu), nevis lasiit, un bojaat acis tomeer. Un piedevaam, taadaa veidaa ir pieejamas tik daudz graamtu , virtuaalo, kaadu nav nevienaa biblotekaa.
Par filmaam - graamatu ekranizeejumiem. Man vispaar ir iespaids, ka 15 gadus atpakaall sanaaca labaak tiem kiino taisiitaajiem, neka ssodien. Ssodein tomeer ir japaklausaas cilveeeku atsuksmes par konkreeto filmu, pirms to vispaar skatities. Un kautkaa ir snaacis, ka cilveeki , kas man nav vienaldziigi , maak ieteikt tiessam labas filmas.

hermy (2011-12-20 10:51)      1) Racionālā puse - Internetā ievietot "suņa murgus" ievietot nemaksā neko, tādēļ te to ir krietni vairāk nekā grāmatās.. Lai izdotu grāmatu, tur ir jāiegulda milzīgs darbs, tādēļ katrs, sakarīgi domājošs cilvēks 100 reizes padomās - kā aizpildīt tukšās lapaspuses.
2) Un jau vairākkārt tikai skaidrots, ka TV neveicina fantāziju. Man bērnībā ļoti patika pasaku grāmatas, Dorotija no Oza zemes - viena no mīļākajām.. Lasīt es iemācījos 5 gadu vecumā un tā bija mana mīļākā nodarbe..Kad bija 10 gadi, sāku lasīt Hariju Poteru - kāds to sauks par lielu mēslu čupu, bet to, cik ļoti man mainījās uztvere un kā paplašinājās vārdu krājums (angļu valodā - ar 4.grāmatu sāku lasīt HP tikai angļu val) - to neaizstās nekas.. TV - tā ir tikai vilšanās, jo tā ir cita cilvēka radīta fantāzija..

symbio (2012-07-29 07:06)  1   Nezinu, bet man ir negatīva attieksme pret grāmatu lasīšanu! Visam jābūt sabalansētam!
Man meita ar ļoti lasīja grāmatas, nevarēja atraut. Un tagad ir jānēsā brilles. būtu labāk teļuku skatījusies.

lode (2015-04-01 12:08)      Esmu dzirdējusi, ka Kagors par 4 eiro esot garšīgāks par dažu labu 50 gadīgu kvalitatīvu vīnu. Nu, līdz ar to varu teikt, ka vienam viena un tā pati grāmata ir murgi, otram-ar dziļu jēgu(atbilstoši bērna vecumam), kuru var saprast tie, kuri DOMĀ. Ziedoņa epifānijas ir spilgts piemērs!
Vienam murgi, otram-visa dzīves gudrība uz baltas lapas.Es domāju, ka Tev īstais laiks sākt lasīt bērnu grāmatas, citādi...ui, ui, dzīve tā arī paies neiedziļinoties lietu patiesajā jēgā. Un aizverot zārka vāku, tā arī nebūsi sapratis, kāpēc dzīve ir tik sūra, bet interesanta.

lode (2015-04-01 12:11)      Īsāk: grāmatas-smadzeņu piepūlei. Tv-smadzeņu relaksam...

Ronis26 (2015-04-14 15:07)      Cien. Rama

/...paskaidrojiet (pasi sev ne man) ar ko murgi gramatas ir labaki par murgiem tv?../

Tavs jautājums IR absolūti Neloģisks !!!! ;)

Man Sev nav jāpaskaidro: ar ko tie murgi ir labāki....!!!!

Varbūt,Tev būtu jāiemācās "filtrēt" lasīto informāciju...un tad ,nedaudz, "jāpieslīpē" Loģiska Jautājuma uzdošanas Pamati... ;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu