Jautājumi par grāmatām?

Jautājumi par grāmatām?1] Vai mēdzat lasīt e-grāmatas? Vai regulāri viņas lasāt?
2] Kādām grāmatām dodat priekšroku - elektroniskajām vai taustāmajām papīra formātā?
3] Kādiem grāmatu žanriem dodat priekšroku? [tur pasakas, romāni, dzeja, detektīvi, piedzīvojumu stāsti, šausmu stāsti, varbūt zinātniskā fantastika vai ezotērika utt...]
4] Pēc e-grāmatu lasīšanas acis nesāp/negurst, var garus gabalus lasīt?
Lasāt gadžetos[datori,planšetes...] vai speciālajos lasītājos?

Chris1986  1 1 Bērni un jaunieši vairs daiļliteratūru nelasa. Nu, varbūt, 1 no 100

homo_ursus    3 19.11 izteikšos par meitu pusaudzi un novērojumu, ko saredzēju ar klases skolotājas acīm. No klases (tad bija 9.) lasa grāmatas trīs bērni. Mana meita lasa vairāk kā es, ap 2 grāmatām mēnesī, pēdējās ir svešvalodā. Jau iztērēja visu rokas naudu un iegādājās grāmatas uz priekšdienām.
Tā man arī randiņiem paliek tukšs maks 🤣

homo_ursus    1 Vai vai! Gribētu redzēt kā mēnesī tērē virs 40.
Bet par bibliotēku doma laba. Es nevaru tur iet, citādi nerātnas domas pie plauktiem, un bibliotēkā kopumā, nāk 🤣

AivarsN      Jau sen kā nelasu daiļliteratūru. Manuprāt veltīga laika nosišana. Par cik ne tuvu ne visas grāmatas var nopirkt, vai atrast bibliotēkā dēļ cenzūras, tad lielāka apjoma grāmatas klausos audio versijā. Youtubē tādas var atrast ļoti daudz. Acis nav jāmoka un uztvert pat vieglāk, nekā pašam lasot. Laiku gan tas prasa daudz, bet ko gan vēl citu darīt garajos ziemas vakaros?

Paula6      Tā kā maniem radiņiem arī ir lielas bibliotēkas, tad bieži vien maināmies. Daudz lasa ne tikai mūsu bērni, bet arī mazbērni. Tāpēc bieža dāvana viņiem ir arī laba grāmata. Bet tagad parādās cita problēma, par ko uztraucas arī skolotāji - mazbērniem uzdāvinājām vienu reizi nelielas grāmatas angļu valodā un, tā kā viņi ļoti labi zin angļu valodu, izlasīja un tagad bieži vien pat ssavā starpā sarunājas angļu valodā. Skolotāji tagad ceļ trauksmi ka bērni slikti ne tikai raksta, bet arī sarunājas sliktā latviešu valodā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu