Kāds klasiķis ir teicis domu: Pa dzīvi pietiek ar 10 grāmatām, bet lai tās atrastu jāizlasa 10000

Kas ir tās Jūsu grāmatas, kas ir veidojušas, mainījušas, attīstījušas Jūsu pasaules uztveri... piem.Kapteiņa Blada Odiseja, Mobijs Diks jeb Baltais Valis, Dusmu Augļi, 1984, Dzīvnieku Ferma, Lolita, Meistars un Margarita, Mērnieku laiki, Mūsu laiku varonis, Trīs vīri laivā, Melnais Obelisks.re man par maz Šveikam, Stouneram, Alķīmiķim vietas nesanāca...
Mana doma varbūt kādam ir ko ieteikt... jo ir gadījies ielasīties pavisam patizlās grāmatelēs...

C_hloe    1 Hariju Poteru lasa pamatskolā 😂 Kas tad 7, 8, 9 gadu vecumā jālasa? Tos padsmit gadus atpakaļ dzīvoju līdzi bērniem. Joprojām aktuālas ir nometnes, tātad kādam tas ir svarīgi, kādu māca, ietekmē, vada.
Ak, laba - Brigaderes “Dievs, Daba, Darbs”, ko arī lasīt var sākt agri.

rabarbere      Elon, bet, ja pareizi sapratu, jautājums bija par tiešām vērtīgām grāmatām nevis tām, kas ir izklaidei. Ar ko izklaidēties, tur jau saraksts būtu milzumgarš.

Stase  1   Tādas aktuālas ,"Latviešu tautas piedzīvojumi" "Nauda.Bailes". Protams, esmu izlasījusi visu Dostojevski, Remarku un Dimā vecāko.
Kau jau neapzinīga biežāk izvēlos lubenes, tādas kā Kaldupes "Dīvainā māja pie Lielupes", Maimu Bergas "Es mīlēju krievu" (nav par krieviem, ir par vecumu starpībām un cilvēka dabu, un karmu). Abās grāmatās pērienu dabū kungi, kam vajag otrādi, lūdzu Ibsena "Pērs Gints"
Sakses "Pasakas par ziediem" ieteiktu izlasīt katram, metaforu zelta paraugs.
Bērnībā lasīju Raidera Hegarda "Daiļo Margaretu"-tur ir par to, ka rentablāk izvēlēties ziemeļnieku tipu, stabilāki DDD:
Mūsdienās plašais interneta piedāvājums drukāto formātu izkonkurē.
Vēl ieteiktu uzmanīties no globālistu propogandas. Kā pazīt? A vnk-sliktie puiši ir Kārlis ar Borisu, bet labie -Ardigans ar Obamu

Karmensita      AivaraN palagi...

Naziic  1 1 A. Grīns- Dvēseļu putenis, I. Kants-Prolegomeni, Praktiskā prāta kritika, A. Dimā- Grāfs Monte-Kristo, Karaliene Margo, D.K. Džeroms-Trīs vīri laivā un pēdējais-V. Igo- Nožēlojamie- tos joprojām nevaru izlasīt- galīgi neiet..., lai gan viņa "Cilvēks kurš smejas" izlasījās vienā rāvienā.. Var palasīt Viljamu Folkneru, un Brems Stokers ar nav gluži peļams.

Sonja      esmu izlasījusi VISAS bērnu grāmatas līdz 12 g.vecumam, kad sāku padziļināti apgūt eksaktās zinātnes. Labums? Augstskolā iestājos spēlējoties, un mazliet piestrādājot, būtu iestājusies arī jebkurā citā, atskaitot Mūzikas akadēmiju un Aviācijas Institūtu. Kārtīgi piestrādājot, Mākslas Akadēmijas diploms būtu rokā
No grāmatām-jābūt pazīstamam ar filozofijas un mākslas vēsturi vismaz īsumā, un jāzin, ka Napoleons NAV kūka. Ko lasīt, labi iesaka biezo žurnālu apskatnieki.
Baiļojos, ka būs jākļūst par Dienas Biznesa izdevniecības klientu, un saistošie sižeti jāatstāj cilvēkiem ar vairāk laika, polārajiem vecumiem tb.

ketija64    2 Agrāk ļoti daudz lasīju, gan grāmatas, gan žurnālus, visu pēc kārtas! Pēdējos piecus gadus vispār nelasīju neko, izņemot jaunumus MK noteikumos, kas nepieciešami darbā. Tomēr nejauši manās rokās nonāca grāmatas ko sarakstījusi Lule Vilma tās izlasīju vienā nedēļā pa vakariem! Ļoti patika un šķiet ka pat elpot kļuva vieglāk, nokrita smagums no sirds 😍. Tāda sajūta ka uzrakstīts tieši priekš manis.

ReasonerEXP      Tas tāpēc, ka grāmatas ir jāņem "no rokas" vai stacijas tunelī. Jebšu ir Flibusta (krievu valodā), kā arī ļoti daudz YouTube videoinstukciju.

Starp citu, Flibusta lasās ļoti ātri, bet ja gribās ko patīkamu - YouTube ir nenormāli daudz instrukciju - tikai pareizi jāieraksta meklētājā.

Katmandu  1 1 Rūdolfa Blaumaņa noveles, Annas Sakses pasakas par ziediem, Dafnes di Morjē "Rebeka", Khāleda Hoseinī "Pūķa ķērājs" un "Tūkstoš sauļu mirdzumā".

dekadents      Jevgēņija Zamjatina sarakstītais romāns-antiutopija "Mēs" būtu jāizlasa, jo Orvela "1984" pēctam liksies kā vājš plaģiāts.
Var klausīties arī audiogrāmatu, kuru var dabūt torentu trekerī rutrackerpunktsorg, lai izbaudītu rakstītā oriģinālvalodas šarmu.

dekadents    1  foto Citāti no vietnes goodreads.com: "The exhilarating dystopian novel that inspired George Orwell´s 1984 and foreshadowed the worst excesses of Soviet Russia."

Goodreads lietotāja viedoklis: "Orwell, you poser. You punk. You . . . thief! I heard that you had read this before writing 1984. But I didn´t expect Zamyatin´s writing to be so superior to yours. And it is. It is so much more intriguing than your sterile work. D-503 is so much the better character than Winston. And you rob I-333 of her power and respect by demoting Julia to the role of a sexual object that stirs Winston to action. Yes, D-503 is stirred to action by I-333, but she´s the political activist, the intelligent one in this revolution. Besides, Zamyatin had the guts to apply a letter and a name to his characters, while your very English "Winston" makes your work smack of parochialism and, frankly, condescension. D-503 is the universal toadie and I-333 the universal revolutionary.

"Winston"? Really? Were you trying to evoke Churchill? Somehow I sense . . .

Regardless of this, Zamyatin´s prose is far better than yours. It never seems hackneyed, and rarely pedantic, though I suppose any novel that portrays rebellion against totalitarianism has to be somewhat pedantic. But because Zamyatin actually lived under a totalitarian state - TWO, actually! - and you only imagined what the Socialists would do in your imaginary world, he avoids much of the rhetoric that you seem to embrace, even while lampooning the imagined society of Big Brother.

You see, despite his impersonal name, D-503 is so much more human than Winston. Yes, Winston is a revolutionary like D-503, but when I read him in comparison with the protagonist of We, Winston comes off as disingenuous. D-503 is the real deal, because Zamyatin was the real deal. The man was exiled by both the Tsar and the Communists for his free-thinking while you were worried abo

eLfrida    1 Spilgtā atmiņā grāmata "Slepkava smaržojas ar "CHANELL" "(1983 gads).
Tā bija vienīgā grāmata, kad pārdzīvoju līdzi maniakālajai slepkavai.
Visādi citādi, bija laiks, kad pafanoju līdzi Ē.M. Remarka daiļradei, ļoti, ļoooti fascinēja Alesandro Bariko tieši rakstiskās izteiksmes veids, domformas/attieksmi/uztveri pamainīja dr Etienne Jalenques "Laimes terapija, Fransuāzas Dalto "Viss ir valoda" u.c., principiāli jaunu uztveri guvu caur Helēnas M. Lūkas grāmatu "Dvēseles stāsti" u.c, utaml.
Šobrīd aizrāvis Gregg Braden u.c.
2020-08-14

uzplanaledus    1 Es praktiski nelasu vairs grāmatas, agrāk lasīju ļoti daudz. Ja ko vajag, atrodu konkrētā grāmatā vajadzīgo atbildi, bet neeju cauri visam saturam. Šķiet, esmu izdzīvojusi citu dzīves, atziņas, skatījumu, tagad labāk dzīvoju savējo.
Izklaidei skatos filmas.
2020-08-23

Sassy14      H. Ibsena „Pērs Gints“, Dž. Darela „Mana ģimene un citi zvēri“, E. un Ž. Gonkūru „Žermīnija Lasertē“, V. Igo „Nožēlojamie“, Č. Dikensa „Olivers Tvists“, M. Šneideres „Antra“, M. Servantesa „Dons Kihots“, E. A. Po visādas noveles, O. Lutsa „Pavasaris“, „Vasara“ un „Rudens“ (tas ir igauņu autors, apm. kā latviešu Upītis vai Kaudzīši), A. Brigaderes „Triloģija“, E. Brontē „Kalnu aukas“…. Nu jau laikam 10+ jau. :D ... un protams Ilfa un Petrova „Divpadsmit krēsli“. :D 2021-06-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu