Kāpēc mēs tomēr zaudējām?

Noskatījos vakar pa TV jauno filmu "Nameja gredzens". Kāpēc mēs tomēr zaudējām krustnešiem 13. gadsimtā? It kā mēs bijā te reizes 100 vairāk karavīru, jo viņiem viss bija jāpieved klāt ilgstoši pa jūru. It kā viņiem nebija nekādas baigi progesīvās tehnoloģijas, jo abi cīnījās apmēram ar tiem pašiem zobeniem un lokiem. It kā viņi bija tikai algotņi, bet mēs cīnījāmies par savu zemi. It kā karavīri bija labi trenēti nepārtrauktos karos ar kaimiņiem. Kāpēc tad tomēr zaudējums un tiem sekojošie 700 gadi verdzības? Tā ir viena liela neatminama mīkla

allldis  2 7 Kremļa spiegu un troļļu kvankšķiem kāds no ļooooti retajiem krieviem ir godīgi uzrakstījis:

"Sergejs V. Šodien 11:40 Visu nosaka proporcijas un katrā tautā ir savi kretīni un pretekļi, bet mūsu psrs audzētajā barbaru masā to ir apgrieztā proporcijā. Un kur Vācijā, Dānijā vai Norvēģijā ir viens amorāls draņķis uz miljonu, tā mūsu krievu vidē jebkur ir viens normāls uz miljonu idiotu!"

allldis    6 Arī šis labs, tēmā par somu gatavību kiberkaram pret agresorvalsti krieviju:

"Šodien, 14:52
Nikolaj
A путин в ярости...и cтыдно, cтыдно быть русским! Un somi puiki dos purna, ja vajag kartigi kremlja meslim!"

Geisha  3 7 Par tiem mongoļiem. Mongoļi ir dzeltenā rase un viņiem ir šauras acis un izteikti vaigu kauli. Tā ir? Iekarotājs parasti ņem priekšā (izvaro) iekarotās zemes sievietes. No iekarotājiem pamatiedzīvotājas dzemdē bērnus (nav variantu). Atceraties bioloģiju. Dzeltenā un melnā rase parasti dominē pēcnācējos pār balto rasi. Tad kāpēc tai pašā Krievijā no mongoļiem dzima balti bērni nevis dzelteni? Varbūt par tiem tatāriem un mongoļiem ir palaista vēsturiska pīle? Gan jau tie krievu bajāri savā starpā plēsās un nebija tur nekādi ne tatāri, ne mongoļi.

fargo  1 6 kā tad! sazvērēstībā piedalījās 13.gs poļi, ungāri, čehi, horvāti, bulgāri, lietuvieši, 20+ krievijas vietējo monarhu. lipīgajam mongoļu sazvērestības mītam tam sekoja ēģipte, persija, parta, baktrija un visbeidzot ķīna ar japānu.
varētu jautāt - a kam tas viss? lūk atbilde bērni, lai ievadītu tumšu maldu mežos viedo oho pa publiku.
īstenībā, nekad nav eksistējuši tādi hani kā monghe, batu, tengizs, guiuks un kur nu vēl ķīnas jaņu dinastijas dibinātājs, slavenais kubilai hans. nav! nekad nebija. izdomāts. viss.
pats interesantākais, ka nekad nav bijis ne 9 ne 13 gadsimta. un daudzu citu arī. šie gadsimti ir izdomāti. sēdēja, sazvērējušies, izdomāja hronikas, un tās pilis, ēkas, drupas arī nav īstas. tās uzcēla maskarādei. lai maldinātu. uzcēla, tad uzreiz sagrāva. tad sacerēja hronikas. kas, ko un kāpēc grāva un karoja. un tas viss, lai maldinātu.
tā visa īstenībā nebija. nekad.

Paula6  1 6 Jāaa, šajos komentāros var labi redzēt, kā tika mācīta Latvijas vēsture un cik daudz katrs pats ir gribējis uzzināt ko vairāk gan par attiecīgo periodu un vispār par Latvijas valsts veidošanos. Ir jāsāk ar senākajiem avotiem Livonijas un Atskaņu hronikām, prūšu tautas vēsturi, Polijas-Lietuvas vēsturi, ar zinātnieku (īpaši T. Zeida) pētījumiem un tad arī nonāksi pie atziņas, kāpēc tāda filma tika uzņemta un kāda bija tās ideja.
Lai visu aprakstītu, ir vajadzīgs daudz plašāks komentārs, kas šeit nav iespējams. Vai tad jūs visas vēsturiskās filmas uzņemat tā pa tiešo precīzi kā bija? Filma ir filma, bet vēsture ir vēsture, kura jāizzin kontekstā ar pārējām tautu vēsturēm. Bet neapstrīdams fakts ir tas, ka zemgaļi, kuru lauki, sētas, pilis tika pakāpeniski nodedzinātas un iznīcinātas, nepadevās, bet nodedzinot savas pilis un aizejot uz Leišmali, aizkavēja tālāku krustnešu virzīšanos gan uz dienvidiem, gan austrumiem.

jurks    1 Vārdu sakot: domas aizcietējums un vārdu caureja! Krieviski šīs teiciens izteiksmīgāk skan.

kokote    7 Nezinu,kas Tev ir "mēs" - nu bez seriāliem un pasaku filmām,palasi kādu grāmatiņu, ja tik tiešām Tevi tas interesē. Un nekultivē jaunlatviešu mītu par 700 verdzības gadiem. Neesi politiskās propogandas (150 gadu senas) upuris.

allldis    4 Hmm, ļoti dīvaini, bet uz kremlina tekstu dotā abilde IR PAZUDUSI! Mana atbilde bija uz šo:
"Chris1986 jautājuma autora komentārs5 0 aldi, tu neapšaubāmi es liels ieguvums Latvijai!"

allldis    2 "allldis, nevajag tā satruakties - mēs te Krievijas sūtniecībā patīram un padzēšam, ko mums nevajag"

Nedomāju, ka tik zema un prasta līmeņa algotņi spēj regulāti kontaktētes ar savu pūzni, drīzāk tas tavu cerību miklais sapnītis! Patiesībā, šķiet esi ģenētiski traumēts no psrs "atbrīvotāju" laikiem un nespēj godīgi un objektīvi saprast Latvijas esamību šodien un pavisam nespēj saprast krievijas grimšanu un tā iemeslus!

AivarsN  2 2 Pēc jaunākajiem ģenētikas pētījumiem atklājies,ka ebreju tauta radīta mākslīgi,ne senāk kā pirms 800 gadiem. No tā izriet,ka nekādā Ēģiptē viņi savus varoņdarbus nav veikuši un pa tuksnesi nav klaiņojuši. Arī slavenais Jēzus līķauts nav pat 1000 gadus vecs. Līdz ar to,krustnešu invāzija un pasaules okupācija pabeigta tikai pirms dažiem gadsimtiem. Pēdējie vēdiskās civilizācijas atbalsta punkti tika iznīcināti tikai 19.gadsimtā,bet atsevišķas apmetnes Padomju specvienības likvidēja vēl 20.gadsimta vidū. Tāpat 1917.gadā visā pasaulē vienlaicīgi pārtrauca atmosfēras elektrības izmantošanu. Ļeņina Goelro plāns un pirms gada uzceltās izstādes nojaukšana ASV. Eiropā bija pietiekami daudz laika neērto vēstures pieminekļu nojaukšanai un falsificēšanai,bet Krievijā vēl nekas nebija darīts. Tāpēc tā masveidīgā baznīcu spridzināšana,megalītisko būvju un to palieku novākšana uz straujās industrializācijas rēķina. Pasaules valdībai nav būtiski,vai valstī ir kapitālisms,vai sociālisms. Galvenais,noslēpt vienotās attīstītās civilizācijas pēdas,lai nekas nebūtu pretrunā ar oficiālo vēstures pasaciņu un lai visi rukā galvas nepacēluši un neizdomā sazvērestības teorijas. Ļoti daudz interesanta var atrast pirmsokupācijas laika gleznās,freskās,svētbildēs,ģeogrāfiskajās kartēs,dokumentos,aprakstos un pat 19.gadsimta fotogrāfijās. Tā pasaule ne tuvu nav tāda kā oficiāli mālē. Un mūsu senči pilnīgi noteikti nebija mežoņi,kā okupanti cenšas apmelot. Jo savādāk taču tā gaismas un kultūras atnešana mūsu tautai,galīgi ne pēc kā neizskatīsies un vajadzēs vien atzīt okupācijas faktu.

pianissima      Ir dzirdēts no labiem vēstures zinātājiem, ka šo filmu nekādā ziņā nedrīkst uztvert kā vēsturisku patiesību, jo esot ļoti daudzas neatbilstības vēsturē zināmām lietām. Bet laikam pat filmas veidotāji kkur bija teikuši, ka tā jāuztver vienkārši kā stāsts (precīzi necitēju).

8008      Klausies kovidfašistiem, un neuzdod liekus jautājumus 2023-07-08 11:40

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu