Kāpēc mēs tomēr zaudējām?

Noskatījos vakar pa TV jauno filmu "Nameja gredzens". Kāpēc mēs tomēr zaudējām krustnešiem 13. gadsimtā? It kā mēs bijā te reizes 100 vairāk karavīru, jo viņiem viss bija jāpieved klāt ilgstoši pa jūru. It kā viņiem nebija nekādas baigi progesīvās tehnoloģijas, jo abi cīnījās apmēram ar tiem pašiem zobeniem un lokiem. It kā viņi bija tikai algotņi, bet mēs cīnījāmies par savu zemi. It kā karavīri bija labi trenēti nepārtrauktos karos ar kaimiņiem. Kāpēc tad tomēr zaudējums un tiem sekojošie 700 gadi verdzības? Tā ir viena liela neatminama mīkla

Ljekainiitis  3 13 Palasi un saproti - nu vēstures mācīšana ir pilnīgā dibengalā … Kas te piesauc latviešus 13 gadsimtā, kas turpina 700 gadu verdzības mītu. Un tā turpinās.
Kuršu leimaņi ar savu karaspēku kā Livonijas vasaļi piedalījās Livonijas karos, latviešu zemnieki vēl XVIII rotājās ar sudraba rotaslietām.
Tikai ar krievu jūgu īsta dzimtbūšana atnāca.

laukroze    15 iesaku lubenes vietā palasīt Livonijas hroniku, ja interesē vēsture jālasa avoti, nevis savs viedoklis jāveido uz mākslas filmu bāzes, vecīt, tu esi neizglītots...
paskaties kaut vai dok. filmu Baltu ciltis, nesen bija pa LTV1, arhīvā var atrast noteikti..

jurks  2 2 Tur jau ir tas joks, ka nejau tie notikumi, kas risinājušies n-tos gadsimtus senā pagātnē, kurš to var atcerēties?? Un amizanti šķiet spriedelēšana par to- kā būtu, ja būtu?? Vienkārši darbojas princips- pakasīties! Prātīgāk pieņemt vēstures noteicošo lomu, un neizdomāt savus scenārijus! Bērnišķīgi izklausās!

janisqwerty  14 3 Ljekainim . palasi Merkeli un hronikas . Tuksmuldesana par neesosiem latviesu tautas varondarbiem izkupees ,kaa dumi . parastie vidusslaiku slaktini . parunaa ar metalmeklesanas speciaalistiem un vini tev arii ko interesantu pastastiis ,tikai tas nu neiet vairs nekados raamjos ar siis valsts oficiaalo veestures versiju .
Jo sliktaak iedzivotaaji zin veesturi , jo lielakus varondarbus pastavosas iekartas labaa vini ir veikusi pagatnee ! :):):) kautkadi babilonukrainiesi esot pat Melno juru izrakusi ar mietiem un Heopsa piramidu uzbuveejusi . Lai dzivo visparejaa debilizaacija . Gudriem cilvekiem buus vieglak sis aitas cirpt !!!!!!

Jurijs1962Augums163  3 3 17:29
leiši ...sāka laizīt poļiem pēcpuses
leiši sāka iznīcināt kuršus
nodevējs Mindaugas
visa Žemaitija ... līdz pat šai dienai ... pieder Latvijas zemgaļiem.

Litafoba murgs ! Ko tev lietuvji tādu sliktu izdarījuši ka tik naidīgs esi ? Un plusi tev tādi kā tu pats liek.

A romānu es nelasīju, filmu neskatījos, zinu - tā ir vesturiskā fantāzija.

LaskovijMerzavec  1 6 Kādēlj zaudēja? Tādēlj, ka nevareja vienoties savā starpā un nevar vēl tagad.

Krustneši bija vairāk motivēti un saliedētāki. Tapat kā persieši zaudēja makjedoniešiem. Acteki, spānjiem. Spanji - angljiem, vacieši krieviem. amerikanji vjetnamiešiem.
Krievi - afganistaniešien un ari auksto karu zaudeja.

allldis  1 9 Samurgotā raksteļa autorelis ir prasts kremlinu provokators! Šīs psrs laiku kremļa ideologu un šodienas viņu troļļu gadiem atgremotās vēstures parodijas - muļķības nav vērts pat iztirzāt! Tik šie barbari slinki, tik primitīvi, ka pat nepapūlas kaut ko jaunāku iemelot, bet muld to pašu 50 gadīgo čekas sacerēto pasaciņu par 700 verdzības gadiem, asinskārajiem vāciešiem un citas krievu agresoru izplatītās muļķības! Viens pats piemēr to visu apgāž - to, ka latvieši nēsāja ieročus vācu "verdzības" laikā, šie kremļa algotņi vienmēr "piemirst", jo tas visu stulbo neliešu - okupantu pasaciņu mirklī apgāž, jo zobens pie sāniem ir BRĪVU CILVĒKU SIMBOLS!

runcs51  5 9 ´´Nameja gredzens´´ -stulbākais murgojums un neveiksmīgākais Holivudas plaģiāts,ko jebkad biju redzējis...scenārija autors un filmas režisors acīmredzot vēstures ´´zināšanas´´ ieguvuši no ´´Konana´´ ,´´King-konga´´ vai tamlīdzīgām filmām.Jaunatnei šito murgojumu neieteiktu skatīties-jau tā nestabilo prātu sašķobīs vēl vairāk....

Drole  2 7 "kāds skars krieviem ar dzimtbūšanu?"


Колхозникам же паспорта просто не выдавались, а из колхоза было разрешено отлучаться лишь по однократной справке, выдаваемой председателем колхоза, с указанием цели и срока отлучки (но не более 30 суток) . Так что они были даже «более крепостными» , чем при царизме.
Полная паспортизация началась, однако, лишь 1 января 1976 года и з&

Cerinju_Peeteris  1 6 Drole, tas jau neattiecaas tikai uz kolchozniekiem, kas cits, ja ne dzimtbuusjana, bija pieraksta sisteeema? veel 80. gados milicija vareeja ienaakt dziivoklii un savaakt tur naksjnjojosjas nepierakstiitas personas un admin. sodiit.

janisqwerty  3 4 Dabaa var apskatit Mezotnes pilskalnu . Pats nocietinajums musdienu savrupmajas platibaa . Tad logiski japrasa cik cilveku tur vareja saiet un atkauties ar rungaam no krustnesiem ??? Jo talaaki notikumi ,jo ,,varonigaaki ,, . Istenibaa tads miliigs kautins vidusslaiku stilaa . Musdienas tas atgadinatu kadas lauku vienseetas ienemsanu . Ja kas visaa musdienu Latvijas teritorijaa 12gs. dzivoja apmeeram 180 000-200 000 cilveeku ieskaitot zidainus un vecenes . Pie kam isteni latviskaa stilaa veel nemitigi rikoja uzbrukumus kaimniem ,vai atkavaas no kaiminiem . Pa siem gadiem jau nekas nav mainijies . Latvietim milaakaa nodarbe esot naktii piecuraat kaiminam aku ,tad pasam paliist zem segas un priecaaties ! :):):):)

AivarsN  11 3 Varētu padomāt,ka tagad nevajag deklarēties,lai vara vienmēr zinātu,kur tevi var savākt. PSRS pasē vismaz vārds un uzvārds sākās ar lielo burtu. Tagad viss ar lielajiem burtiem,kā vergiem bez izpirkšanas tiesībām. Un vai brīvā valstī būtu jāmaksā tik milzīgi nodokļi,ja valsts pretī negarantē neko? Kur radās pirmās koncentrācijas nometnes,verdzība un dzimtbūšana. Kas kolonizēja turpat vai visu pasauli un vēl šodien tura gan oficiālas,gan neoficiālas kolonijas? Kur tikai 20.gs vidū pārtrauca cilvēkus krātiņos izrādīt publikai kā dzīvniekus zoodārzā? Kur izdomāja cilvēkus apdullināt ar alkoholu,vēlāk uzspiežot to lietot arī citām valstīm? Kas iedzina Latviju parādu jūgā un kāpēc visi mūsu atlikušie lielie uzņēmumi pieder ārzemniekiem,tāpat kā citās kolonijās? Viss pēc viena scenārija. Tikai vienai tautai jau sen kā pieder vara šajā pasaulē,bet pārējās tiek rīdītas viena pret otru,lai vēl vairāk sašķeltu un pārņemtu pilnīgā pakļautībā.

LaskovijMerzavec  2 6 Un ko Krievijā, kā PSRS mantiniecei ir citādi?

KostaPinta  1 4 Kas domāts ar vārdu "mēs"´, ja tajā laikā Latvijas teritoriju apdzīvoja savstarpēji naidīgas ciltis - kurši, zemgaļi, latgaļi, lībieši, kuri viens otru laupīja un izkāva. Zemgaļi daudz tuvāki bija leišu žemaičiem. Kad juta, ka savu neatkarību zaudēs, nodedzināja pēdējās pilis un aizgāja uz Lietuvu. Dažos avotos minēti 100 000 cilvēku. Latgaļi tajā laikā bija pareizticīgās Krievijas protektorāta ietekmē un cītīgi viņiem meslus maksāja. Šo kostīmfilmu nevajadzētu uztver kā informatīvu avotu, jo no vēstures tajā pagrābti tikai daži fakti, pārējais meli un tupa improvizācija par tēmu.

janisqwerty  8 4 Chrisam Ultranacionalisti smagi cies no garigas nepilnvertibas kompleksa , tapec viniem ir svarigi pazinot ,ka salidzinosi ar viniem piemeram Mendelejevs ir krievu z.... u.t.t. Protams tas izsauc milziigu jautribu normalajaa tautas dalaa ,kaa piemeram taa fiica par ukrainu izrakto Melno juuru un Aristotelja ukrainu sakneem . Driiz paradisies atkal kada ,,vesturiska ,, filma un prataa apdalitie saaks uz taas pamata buveet savu vesturi . Latviesu liisanas spejas jau vacu baroni noveerteeja un par vagariem vienmeer lika latviesus . Sobrid pie varas ir vecie lideeji ,Kalnietei PSKP staazs pat no 1974 gada . Ja atnaktu islamisti nesaubos ,ka Dzintars ar Paradnieku apgraiziitos jau taas pasas dienas peecpusdienaa !!! Atraak vienkarsi nepaspeetu samekleet dakteri ! :):):)

AivarsN  10 2 Kā tur patiesībā bija,vai nebija,diez vai kādreiz uzzināsim. Skaidrs ir viens,ka tie paši spēki,kuri iznīcināja iepriekšējo civilizāciju,noorganizēja krusta karus,tāpat kā visus pārējos karus un revolūcijas,sagrāva PSRS un tagad jau tik pat kā savu mērķi sasnieguši,jo valda un vada visus procesus gandrīz visās pasaules valstīs,tikai ar pāris izņēmumiem,kā piemēram Ziemeļkorejā. Sevišķi smagi klājas tieši krievu tautai,jo ar to okupantiem ir savi īpaši rēķini. Tieši tāpēc visa pasaule tiek rīdīta pret Krieviju,lai gan tajā jau sen kā vara nepieder tautai,bet tautas vārdā saimnieko okupanti,tieši tāpat kā pie mums un citās kolonijās. Tautai vairs nepieder ne sava zeme,ne dabas resursi,ne pat vienīgā pajumte,kuru var atņemt dēļ nesamaksātiem nodokļiem,vai pat kāda cita iemesla dēļ. Vēl tikai atliek visus ar verga zīmi apzīmogot,jeb čipot. Un 5G ieviešana šo procesu stipri vienkāršos.

coldlands  1 7 Kad man uz vecumu piemetīsies tāds pats marazms ka dažiem šeit komentējošiem, atnāciet kāds ludzu, un nobeidziet mani!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu