Vienīgais pakalpojums par velti

Kas vēl mūsu valstī palicis pieejams iedzīvotājiem par velti? Agrāk sliktajos padomju laikos gandrīz viss bija par velti - medicīna, izglītība, sabiedriskais transports un komunālie par simbolisku samaksu utt. Pēc manas saprašanas tagad -TIKAI bibliotēkas pakalpojumi, ka var ņemt uz mājām grāmatas un sēdēt uz vietas un lasīt avīzes? Un uzreiz saceļas jautājums - kādēļ tieši šī viena lieta palikusi bezmaksas? Vai tāpēc, lai cilvēki ietu un lasītu avīzēs, cik ļoti valdība par viņiem rūpējas un kādi viņji ir malači, respektīvi, valdošo reklāmas dēļ un lai zombētu iedzīvotājiem smadzenes?

WYWH (2017-03-09 11:11)    3 tak beidziet fanot par tiem sociālisma laikiem. pietiek paskatīties uz diviem reāliem piemēriem - abas Vācijas un abas Korejas, lai jautājumu nebūtu. tā pati tauta, līdz ar to īpašības, mentalitāte, darba tikums (nevar tipa vainot vieni čakli, otri slinki) utml. tie paši, bet rezultāti pilnīgi atšķirīgi.
ir kapitālismā pietiekoši daudz problēmu protams, bet sociālismu saliek vienos vārtos. vismaz līdz šim brīdim tas tā ir praktiski pierādījies.
tas, ka mums te tagad ne viss labi, pirmkārt ir pašu negausības vaina tagad. kā arī 50 gadu padomijas sekas, kas īstenībā sačakarēja gan normālu valsts ekonomiskās attīstība gaitu, gan vēl vairāk cilvēku prātus, izslēdzot domāšanu un sev atbildīgu lēmumu pieņemšanas spēju, jo visu pateica priekšā "gods un sirdsapziņa" komunistiskā partija (tai skaitā kolhoza ķultorgs)

coldlands (2017-03-09 11:34)      Torpedi, man nepatik komunistu laiki, bet nozombēts es neesmu, es drīzāk pie tiem egoistiem pieskaitāms, kas doma vairāk par sevi.
Kas attiecas par dažu tantu komentāriem, tur jāpiekrīt, vienai te derētu savu muti ar šampūnu izmazgāt.

Jevpistinija (2017-03-09 11:36)    7 Torpēda, bet vienīgie, kam tagad neiet, tak esat jūs ar Aivaru! Cits jau neviens ne par vainīgajiem, ne visādām citām nelaimēm neņaud, pie kam vēl tā diezgan profesionāli. 😃

neko (2017-03-09 12:09)    5 Ja tas "plaukstošai sociālisms" bija tik labs, tad kāpēc pats sabruka? Ar šo faktu vien nepietiek, lai saprastu ka tāda sistēma nestrādā?

shining (2017-03-09 12:49)    3 Par izglītību pilnīgs fuflo - valsts finansētajās skolās ir budžeta vietas. Ja netiki budžetā, meklē vainu savā galvā, ne valstī. Ja konkurss par lielu, tad der padomāt, kādēļ - un varbūt nemaz nevajag. Haļavšikiem vienmēr ir pastāvējušas alternatīvas.
Par pārējo - tikpat arī mūsdienās, salīdzinot ar padomiju, ir daudz lietu par "simbolisko samaksu", cik kukuļdošanas/blata attiecību. Tā ka nav ko pašam sublimēt!

valmierietis333 (2017-03-09 13:52)  1 1 Torpēdi ,

- ar tevi nekāds sakarīgais dialogs nevar sanākt , jo esi skops saita admins ...

Varbūt var ar tevi sarunāt ,ka arī pārējiem ļausi pievienot bez ierobežojumiem komentārus , citādi vēlējos vakar atbildēt uz tavu ierakstu ,bet man atnāk brīdinājums ,ka trešo , tas ir nākamo komentāru varēšu pievienot tikai pēc 6 stundām , nu tā kā man nebūtu nekā cita ko darīt ...

- Tak kāds tur normāls dialogs var izveidoties , tu posto cik daudz gribi ,bet pārējiem tādu iespēju nav !
/11:21/11:23/11:27/Tavi 3 ieraksti labi ja 6 minūtēs iekļāvās , bet man ja būtu vēlme izteikt viedokli ... - visdrīzāk jāaizmirst par rakstīšanu un jāļauj tev vārīties savā sulā pašam ar sevi ...

Tāpēc nebrīnies ,ka tev te sanāk vairāk monologs pašam ar sevi ... Iespējams gūsti no tā baudu - izmet kādu kaulu gremošanai , pagaidi ,kad kāds pasiekalosies un varēsi to ņemt atpakaļ ...

Lai tev jauka diena ,Admin !!! ;)

reka55 (2017-03-09 20:26)  1 4 .......Aivaram N un Torpedo, kā Jūs izskaidrosiet to , ka jūsu apjūsmotās sistēmas partorgi ir ķļuvuši par kapitālistiem milionāriem????.....kur pazuda marksisma idejas ,uz ko kaismīgi aicināja pārējo tautu!!!....jums palīdzēt vai paši saskatīsiet!!!! ......ar partorgu tiešu darbību Latvijā ir pieņemti idiotiski likumi un izveidota pašreizējā sistēma!!!.....ar ko Jūs abus apsveicu!!!.....p.s. pabučojiet partorgu kungiem rociņu, varbūt kaut ko atmetīs vai iebīdīs sitā vietiņā!!.…..

piladzoga (2017-03-09 22:17)    5 Ej studē Liepājas Universitātē,pat maģistros vari bez maksas tikt. Matus pie praktikantēm vari bez maksas nogriezt,ja ir trūcīgā statuss vari slimnīcā bez maksas ārstēties un pie dakteriem arī nav jāmaksā.Vasarā ogas mežā bez maksas,rudenī sēnes...:DDD Vēl no kādas ZIRGASTES bez makas STS vari dabūt...

AivarsN (2017-03-09 22:58)  5   Tie paši,kuri sagrāva sociālismu,tie paši visu veikli prihvatizēja un pagrūda valsti ES saplosīšanai. Tāds arī jau sākumā bija plāns. Vai ziniet par ko mūsu Kangari tika instruēti ASV,pirms Latvijas uzņemšanas ES? Tautu totāli piečakarēja,bet gan jau tas viss vēl nāks gaismā. Jau tuvāko gadu laikā ar Latviju būs cauri. Vai tiešām jūs neko neredzam?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu