Laba grāmata?

Gadus atpakaļ cītīgi lasīju grāmatas, jo bija tam laika.
Tagad sagribējās izlasīt kādu labu grāmatu, bet kura tagad ir laba grāmata, kuru izlasīt? Jūsuprāt?

adalaide      "Laika ceļotāja sieva"

MrJones      ´ Mehaniskais apelsiins ´

garaamejoshais      Pifa piedzīvojumi

vilks28      Zaļo zemi, vēl var bībeli.

Brazzers      Remarks "Dzīvības dzirksts"

elsa      Nez, Greja nokrāsu daiļdrāzienu par labu lasāmvielu nenosauksi.
Sen nebiju lasījusi Jaunsudrabiņa Aiju. Smaga, bet laba grāmata. Kaijaka Likteņa līdumniekus laiku pa laikam pārlasu.

Deisa      Pēdējā grāmata, kas uz mani atstāja iespaidu, bija Nauma Nadeždina "Homo Beatus". Tiesa, tā nav grāmata ar piedzīvojumiem bagātu sižetu, bet gan vairāk pārdomas veicinoša par mūsu uztveri attiecībā pret apkārtējo pasauli. Lika aizdomāties.

migdala      Rešāds Nurī Gintekīns "Mazputniņš"

lode      Protams, kad lasa E.L. James Greju, valoda ir pilnīgi pliekana un daudzi teikumi sižeta gaitā atkārtojas, tomēr uzsvars tiek likts uz tādu attiecību erotisko, psiholoģisko pusi. Tā teikt, kas kuram konkrētā brīdī trāpās pa rokai vai ir nepieciešams. Es neteiktu, ka grāmatas scenārijs ir viegls-pat ļoti smags, ja vien cilvēks saprot un ir piedzīvojis grāmatā minētās izjūtas. Pieradināšana kura kļūst par atkarību un noliek dilemmas priekšā-sadzīvot un pieņemt ai bēgt. Ne jau velti triloģijas trešā grāmata saucas BRĪVĪBA, kaut gan man jau sākumā bija skaidrs, ka cita atrisinājuma nebūs, ja cilvēks grib palikt pie pilna rubļa. SEX ir milzīga atkarība-MILZĪGA!!! Tak neba šejienieši dēļ gaļas pīrāga pa šādiem saitiem ņemas.P.S., ir lasījusi arī vēsturiskās un piedzīvojumu grāmatas, kas patiesībā patīk visvairāk. Šobrīd Cēzars topā:)

_CatNap    1 H. Vasmu gramatas, jo ipasi Dinas gramata - patik man ziemelu sieviesu raksturs, speks, patik dzimtas vestures.
Unsete - Kristine Lavransa meita; Gulbranses -Un muza mezi salc.
parlasu shis pa gadiem.
un vel tadas loti sieviskigas - Annas Gavaldas gramatinas sentimentaliem rudens vakariem.

never_pa      Patika vēsturiskais romāns Kolīna McKalova "Morgana ceļš" - īsumā, par pirmajiem ieslodzītajiem Austrālijā. Labs ieskats tālā pagātnē un spējā izdzīvot visneciešamākajos apstākļos.
Ļoti saistīja Jaunzelandes sāgu sērija - Sāra larka "Balto mākoņu zeme", "Maoru dziesma" - plaši apraksti par cilvēka rokas neskarto dabu, saistošs sižets vairāku dzimtu garumā, kā arī par dzīvi un salas pamata nodarbošanos, iztikas avotu.

slieks      Vēja ēna. Eņģeļa spēle. (Carlos Ruiz Zafón)
Divas ļoti savdabīga grāmatas. Gotu stils literatūrā. Sākumā domāju, ka neko tādu nespēšu lasīt, bet aizrāvos pat ļoti. Pirmā ir reāla, bet otrā jau mistiska.
Vēl - Dejotājs. (Kolams Makkens) - Nurijeva biogrāfija - ļoooti saistoša.

riks086      ...pārskrēju ar acīm visu iepriekš rakstīto un konstatēju, ka nav pieminēts vecais, labais G.G. Markess. Varbūt nepamanīju? Bet visādā ziņā iesaku...

_lady_      Ja Tev patīk vecā, labā klasika, un ja neesi lasījusi, ieteiktu palasīt A. Dž. Kronina darbus, piemēram, Citadele.

kastane1      katram sava dzīves garša un tāpēc katram pašam jāmeklē savas grāmatas..;)

runcis25      ..ieteikt kādam grāmatu būtu tas pats,kas piedāvāt pavalkāt manus gumījniekus,kas der tikai man:D un jo vairāk grāmatu Tu izlobīsi,jo stiprāka pārliecība kļūs,ka analfabēti neko nezaudē:D

Freja4      Markess ir ok... 100 vientulības gadi, bet ne visiem lasās...

Freja4      vēl Čārlza Mārtina ""Kalns starp mums"... savdabīga, bet saistoša..

Muktiana      No izklaidējōsās literatūras tiešām laba bija Balodes grāmata "Ķīna-Pekina". Varu ieteikt izlasīt.
Bet pati lasu nopietno literatūru, jo, šķiet dzīve ir pārāk īsa, lai notērētu laiku nebūtiskās lasāmvielā. Un, piemēram, šobrīd lasu "Pilnīgi jautājumi un pilnīgas atbildes". ["Bobs Kohens, Miera korpusa dalībnieks, uzdod jautājumus un Šrīla Prabhupāda izskaidro visu, kas interesē ne tikai viņu, bet arī ikkatru no mums." Grāmatai dodu 10 acis.]

iota      Ja par klasiku, tad Džeks Londons, Ziemeļu stāsti it īpaši. Tad Hemingvejs, piemēram "Ardievas ieročiem". Man patīk arī Heilija "Lidosta", "Riteņi", "Viesnīca".
Tad noteikti Vinnijs Pūks! :)
Nu, domāju, iesākumam būs....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu