Laba grāmata?

Gadus atpakaļ cītīgi lasīju grāmatas, jo bija tam laika.
Tagad sagribējās izlasīt kādu labu grāmatu, bet kura tagad ir laba grāmata, kuru izlasīt? Jūsuprāt?

Polus      Nelasi Koelju, Osho un vēl sazin kādus "just be happy" pseidofilozofus. Tas ir tāpat, kā nenokultā laukā zelēt tukšas vārpas, mēģinot saprast, kā tad īsti garšo maize.

K.S. Lūiss "Skrūvšņores vēstules" - klasiska vērtība.

Ir viena grāmata, kuru, lasot ar atvērtu prātu, bez stereotipu ģenerētiem aizspriedumiem, parādīsies ļoti daudz pārdomu dimensiju - gan eksistenciālas, gan ļoti praktiskas. Grāmatu sauc Bībele.

fabbiana      Trollīsus muminus un Alisi aizspogulijā palasi un Karlsosnu, bez jokiem, gudras, nesamudrītas un bezgala sirsnīgas grāmatas

lode      :)))+ vēl Sīpoliņa piedzīvojumus:)))) Būsi vismaz džeku ar pautiem iepazinusi, un...Burkāns tur arī ņipri darbojas:)))Tiešām-iesaku!:))

Tessa      es arii parakstos par pseidofilozofiem.nelasu un neiesaku. ja miilu un Ostinu negribi,kapec ne Hasheks un Dzheroms?
un ja Bulgakovs,lieciet tak miera tos nabagus M&M. panjem Sunja sirdi un kartiigi izsmejies.

KarlisB      Polus, varbūt tomēr labāk Korānu, tur mazāk sagrozījumu un dažādu papildinājumu.

caress5      Vareetu ieteikt VOLTERU, pirms 300 gadiem ljoti müsdieniigi rakstiijis par biznessu - kä pärdot to, par kä esistenci neviens neko läga nezin.
Lasot nejauciet Ticiibu ar Bazniicu.

ponytail    1 Viss jau ok, reku, ieteikumu jūra... Es varētu ieteikt vismaz 2 dučus "obligātās literatūras", bet - vai vajag? Vai nav interesantāk ieiet grāmatnīcā vai bibliotēkā un atļaut grāmatai pašai tevi atrast? Palasīt anotācijas, pašķirstīt, sajust, sasmaržot grāmatu. Grāmata jau nav tikai lappuses un burti.
Un šī visa kontekstā man ir liels brīnums, ka kāds var Greja 50 nokrāsas nosaukt par grāmatu, turklā ieteikt to kā labu... Nja, ko tad, jājautā, ļautiņi jūs vispār esat lasījuši?! Protams, ticu, ka arī porni kāds var ar aizrautību skatīties (turklāt šajā tiešām notiek saprecēšanās), bet teikt, ka tas ir kas labs un vērtīgs... Pasaule iet uz galu, tas ir skaidrs kā diena.

Polus      KarlisB, vēlies par to parunāt? :) Neizplūdīšu plašāk, jo šis nav īstais temats, bet vispār minētās grāmatas 99,5% autentiskumu pierāda vairāk kā 24000 manuskriptu. Tas ir maz? Cilvēce daļu savas vēstures balsta uz grāmatām, kurām ir max 4 saglabājušies manuskripti. Tāpat varam ātri miskastē ielidināt Aristoteli, Platonu, Homēru, jo viņu autentiskuma stiprums ir n reižu mazāks.

Lai nepiesārņotu ēteru, jautājumus vari iesūtīt privāti - labprāt paskaidrošu.

Solda      Grejs - phē! Iespaidojos no masu aziotāžas un sadomaju izlasīt. Izturēju piemās 50 lappuses. Pārejo lasīju tā - "čerez 10 lappusēm". Mana skatījuma - sekla un neinteresanta grāmatele. Visu, kas tur sarakstīts, varēja uzrakstīt vienā īsstāstā. Tad jau, ja gribas erotiku, "Grūtā misija" un "Aurēlija" ir daudz baudāmākas, jo tajās visamz ir sižets.
Man ļoti miļa ir skandināvu literatūra. Vecā, labā Salminenas "Katrīna", Auni Nuolivaaras triloģija " Gane un kalpone, Saimnieks un saimniece, Diena un vakars. Kā arī Mūsu pašu Veras Volkēvičas "Pļauka"( super, esmu reizes piecas visu četrus biezos sējumus izlasījusi). Ja gribas ko izklaidējošu, ar romantikas piesitienu - Ketrinas Eljotas "Olīvijas veiksme", "Tas nu ir par daudz" uc.
Kā arī - nezūdoša vērtība - DŽeralds Darels!!!

Norkjis      Ej pie plīts un boksterē pavārgrāmatu.

Solda      Saplēstā krūze ir laba! Tad jau "Pļauka " būs tieši laikā! Ne tik salda un naiva, bet ietevr gan vēsturi, gan politiku, ģeogrāfiju un mīlestību, turklāt ļoti aizraujoša izklāstījumā!

ComfortablyNumb      Thomas Harris. Hannibal

jbleks      izlasi savu pirmo grāmatu šodien.pārējas ar šodienas acīm atnāks pašas

_Biezaa_oome      "Kamasutra" veel joprojaam esot aktuaala, bildiites ar var paizkraasot...

3teevadeels      Smillas sniega izjūta.

gertrude      Pēters Hēgs ´´Smillas jaunkundzes sniega izjūta´´

Thayna      Citam, nepazīstamam cilvēkam Labu grāmatu nemaz nav iespējams ieteikt...
Viegli lasāmas un izcili meistarīgi uzrakstītas ir rakstnieka Alesandro Barriko VISAS grāmatas.
Citāts no gr. "Šis stāsts":
Ļauj man aizbraukt, paskatīties uz sapni, ātrumu, brīnumu, neapturi mani ar skumju skatienu, šonakt ļauj man dzīvot tur, pašā pasaules malā, tikai šo nakti, pēc tam es atgriezīšos.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu