par gramatam.

vakar izlasiiju vienu atzinju,to sacija gudrs un skaists gruzinju viirietis.ka (c) dziive vispar ir kadas 120 gramatas,ko ir verts izlasiit.vairak nav nepiecieshams.un ar tajas ietverto informaciju cilvekam pilniigi pietiek,lai sevi attistiitu.(citats ir izrauts no konteksta)
jusuprat,kadas tieshi jums butu tas svariigakas gramatas,kuram ir jastav plaukta-izlasiitas,parlasiitas,zinamas,jebkuru lapasspusi atshkjirot?kuras jus ir veidojushas,kuras jusos ielika vertiibas un izpratni par Visu?

Ivans_neBargais (2011-09-30 12:21)      Ja atmiņa neviļ. abats Faria no Montekristo runāja par pussimtu, tā ka doma nav jauna. Tiesa, kopš Dimā laikiem kopējais grāmatu apjoms ir audzis :)

Noodles (2011-09-30 12:22)      Man domāt, ar 120 grāmatām pat gruzīnis var tikai iemācīties Lasīt, nevis boksterēt. Un palēnām ķerties pie Remarka un O.Henri.
Pie kādām 240 varētu sākt atšķirt Mazo Princi un Munti vai Bredberiju, pie 1200 - Cilvēku Zemi un G.G.Markesu vai labāko no G.Grasa un H.L.Oldie.
Bet tas gan tiesa, ka katrā vecumā (un katram individuāli!) ir savas grāmatas, ko pārlasa. Viens staro par dažādiem svētiem rakstiem, Koelju u.c. pavārgrāmatām, cits ķeras pie lata romāniem un fano par Lāča lubenēm, bet cits - meklē un atrod to, kas tam liek urķēties vēl talāk.

Just_ (2011-09-30 12:24)      /Pabrīnās par Remarka augsto reitingu - parasta beletristika./

0000 (2011-09-30 12:25)      Kaut kas Hustler-veidīgs...var lasīt, lasīt un pārlasīt! Tas točna!

selnija_ (2011-09-30 12:38)      Daiļliteratūru nepārlasu. Ir mēgināts, bet sapratu, ka nevelk vairs. Bet mīļāko grāmatu kolekcija mājās ir, un to domāju glabāt līdz pēdējai stundiņia. Tām jābūt manās mājās un punkts. Daudzas ir no ieprikš nosauktajām, faktiski klasika gan vietējā, gan ārzemju. Pārlasīšanai noteikti ezotērika, autori ļoti daudz, slinkums visus uzskaitīt., tad enciklopēdijas, vārdnīcas, izziņas literatūra.
Remarku gan vairs nav vēlme pārlasīt, ir bijis fīlings jaunīb;ā, izlasīts viss, kas bija pieejams, un noglabāts plauktā.

utji_butji (2011-09-30 12:44)  1   Tas ir stipri individuāli, kas patīk vienam, var nepatikt citam. Esmu izlasījusi visu skolas obligato literatūru un vēl ļoti daudz grāmatu. Nekad nepārlasu grāmatas otrreiz. Mans mīļākais autors ir Gabriels Garsija Markess. "Vējiem līdzi" manā izpratnē ir pilnīgs fufelis, kurš kļūst lasāms tiklīdz sākas kara darbības apraksts. Nesen izlasīju Stīga Lārsona triloģiju "Meitene ar pūķa tetovējumu", "Meitene, kas spēlējās ar uguni" un "Meitene, kas izpostīja sirseņu pūzni". Man patika.

mieru_tikai_mieru (2011-09-30 12:52)      Vinnijs Pūks (nupat nesen rādīju kādam draugam kā visnolasītāko grāmatu mājās).
Pasaku grāmatas. Tās nu gan man ir dažādas - un neceļas roka kādu izmest, pat, ja ļoti apbružāta.
Bhagavatgita, Jaunā Derība
Hiromantija (19.gs. izdevums, krievu val., vecajā drukā)
Dažādas grāmatas par dziednieciskiem jautājumiem - ik pa reizei uznāk vajadzība pašķirstīt.
Un, ja godīgi, tad otra "nolasītākā" grāmata ir Konservēšana.
Daiļliteratūru neglabāju un praktiski nekad nepārlasu.

Tatjana (2011-09-30 13:07)  1   Visvairāk informācijas var atrast vārdnīcā BOĻŠOJ TOLKOVIJ SLOVARJ RUSSKOVO JAZIKA.... :)))

SievieteMelnaa (2011-09-30 14:05)      Man nav un, visticamaak, nebuus taads konkreets skaits. Es lasu, jo man patiik parunaaties ar gudru cilveeku, kuru dziivee nesatikshu. Nobela laureaati driiz sasniegs 120 un gandriiz katram no vinjiem buus vismaz 1 gjeniaala graamata, dazhiem 3-4as. Par klasiku pirms Nobela un citaam balvaam nemaz nerunaajot. Jo vairaak cilveeks lasa, jo vairaak vinjam gribas izlasiit. Jo vairaak uzzin, jo vairaak grib uzzinaat. Izveidot savu top 10 vai top 100 noziimee - tu jau esi paarstaajis lasiit. Par paarlasiishanu - ir graamatas, kuras cilveeks taa iemiil, ka zin no galvas, man taada bija Hamsuna Pāns, ir graamatas, kuras ir veerts izlasiit 13 gadu vecumaa un paarlasiit 20, 30 vai 60 gados. katraa vecumaa shajaa gramataa atradiisies kas pavisam cits. Taada tipiski tiek uzksatiita Mazais princis, bet es personiigi ieteiktu Mehaanisko apelsiinu. Turet plauktaa ir veerts to, ar ko velies daliities - dot draugiem, atstaat berniem, varbuut mazbeerniem. Tad svariiga arii graamatas kvalitaate.

ziile (2011-09-30 16:40)      Man kaimiņš saka mazliet citādāk: Ir jāizlasa 100 grāmatu, lai saprastu, ka vērts lasīt bija tikai 1.

violinn (2011-09-30 17:02)      Golsvertija "Forsaitu teika",`sen lasīju, gribētos vēlreiz, Balzaka grāmatas, Selindžers, Hemingveju var vairākas reizes palasīt. Pēdējā laikā lasītā, ko varētu par labu nosaukt - V. Belševicas "Bille".
Nemaz nevar tā visas nosaukt.

ucibucis29 (2011-09-30 17:26)      U. Eko, S. Lāgerlēva, , A. Kristi, Dž. Darels
A. Munte "Stāsts par Sanmikelu"
A. Lindgrēna "Mēs - Sālsvārnas salas vasarnieki"
D. Brauns "Eņģeļi un dēmoni"
u.c.

Auguste (2011-09-30 19:02)  1   Patika Eugen viedoklis - bet cik daudz grāmatu jāizlasa, lai noteiktu tās 120..

Manā topā Markess, Pavičs, Vonnegūts, un es gūstu baudījumu pārlasot sev savulaik svarīgas grāmatas. Interesanti pamanīt, kā tas pats Remarks, kas 17 gados likās pats, pats, jau labu laiku ir stipri pamainījies manās acīs..

Patīk lasīt krievu valodā. Sākot no klasikas, un paeksperimentējot ar mūsdienu autoriem. Uļicka teiksim. Ļoti skaista valoda.

Ursula de Gvineja, vai kau t kā ļoti līdzīgi bija viņas uzvārds - fantazy stila grāmatu sērija. Principā pasakas lieliem cilvēkiem. Skaistas un gudras pasakas. Gavaldi grāmatas.. Bariko..

Ai, man vienkārši patīk grāmatas. Par to varētu ilgi. I iedvesmai, i izziņai. Ir daudzi plusi grāmatām, valodu attīsta, iztēli, paplašina redzeslauku, dod iespēju iepazīt dažādas pieredzes utml., lai arī vienmēr pastāv risks, ka cilvēks tā vietā lai dzīvotu in real, `bēg` - nu, var bēgt televizora seriālos, var internetā, var arī grāmatā.. Bet no tāda viedokļa ar maizes nazi var nogriezt nazi, var nogalināt cilvēku.. Mēs jau esam tie, kas iedodam lietai vērtību, mēs vai nu pamanām grāmatā kādu pievienoto vērtību vai nē..

cilveex (2011-09-30 20:02)  1   Priekš manis Bībele nav ne literatūra, ne kultūras mantojums, tā ka to lieku malā.

Ja jāatceras, tad no daudzreiz pārlasītajām ir Toma Soijera un Haklberija Fina piedzīvojumi, Darela grāmatas, Šveiks, citi Tvena darbi - Jeņķis karaļa Artura galmā u.c. Kraujas mala da rudzu lauki, protams :), Vonnegūts, Remarks, vēl kaut kas, bet galvenokārt tika lasītas visādas vēsturiskas-ģeogrāfiskas(Beda, Plutarhs, Hērodots utlmdz), populārzinātniskas - kosmoloģija, elementārdaļiņu fizika uc.
Tagad vairs nesanāk daudz lasīt, izņemot Bībeli. Kaut ko ineta bibliotēkās, sevišķi ja kāds ko iesaka kā "must".
Arī viss tas sadrukātais papīrs ir palicis citur.
Iespaidojis un veidojis funktieri ir tas viss kopā, katrs savā veidā.

nakc (2011-09-30 20:42)      Vairākums grāmatu ir ar profesionālu ievirzi: māksla, dizains, deja, pedagoģija, dzeja, mīļas grāmatas no pusaudžu laikiem :)

IipashaSieviete (2011-09-30 21:03)      Meistars un Margarita, Mazais Princis

svdiena (2011-09-30 21:20)      Esmu ievērojusi, ka vīriešiem topā Šveiks u.c. klasika....; pilngadīgajam dēlam- miljonāru, politiķu vai sportistu autobiogrājijas, man patīk Frederiks Beigbeders...:)) Tāds mūsu ģimenei grāmatplaukts.:)

Als40 (2011-09-30 22:23)  1   Kad pārlasīju D.Defo Robinsonu, sapratu, kad pirmo reizi totāli neiebraucu tekstā.
Radniecīgas dvēseles,E.A. Po, A. Moruā un K.Vonegūts, ja būtu talants, uzrakstītu ko līdzīgu.

snamlet (2011-09-30 22:30)      Grāmatas lasu pēc noskaņojuma vai ar kādu noteiktu mērķi, vai tā būtu vēsturiska, ceļojumu, latviešu, krievu vai ārzemju autoru darbi, dzeja, izziņas literatūra - katrā no tām atrodi kādu sev svarīgu atziņu. Īpaši to var teikt par personāliju grāmatām un grāmatu klasiku. Savdabīgas atziņas ir bērnu grāmatās, bet prāta asināšanai patīk lasīt detektīvus, profesionālās grāmatas ir vairāk darbam. No savas lielās bibliotēkas apm. 50 ir tādas, kurās patīk ieskatīties, atrast vajadzīgo lappusi un vēlreiz pārdomāt izlasīto. Dažreiz patīk papētīt arī enciklopēdijas un vārdnīcas. Bet izcelt kādu īpaši būtu pagrūti, jo katrā ir kas noderīgs. Jā, nesen lasīju kādu jaunu bērnu grāmatu, izdotu šogad, tik nosaukumu vairs neatceros un biju ļoti pārsteigta - tik sakropļotu latviešu valodu un bez satura un jēgas, sen nebiju lasījusi!

Moonlight_shadow (2011-09-30 23:46)      Īpašas jau ir daudzas:) Bet..dažas ir īpašākas par daudzām:D Ursula Le Gvina "Vistālākais krasts", Sirvija Rannamā "Kadrija", Voinichas "Dundurs":), Evansa "Vilku lokā" :) Pārlasīt nepārlasu, jo ir tik daudz ko gribētos izlasīt, bet to laiku notrallinu te:D Jāmanaina ieradumi:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu