Labākā latviešu mākslas filma

Kura ir latviesju labākā mākslas filma? Kāpēc TV Panorāmā stāsta, ka tā esot "Limuzīns Jāņu nakts krāsā"? Es gan visu mūžu esmu uzskatījis, ka tāda ir "Ceplis"

Uhuhuu (2008-11-14 10:30)      Vispār jāsaka, ka visprecīzākā par cilvēka dabu tomēr ir Pie bagātās kundzes. Tur ir viss, arī skaista mūzika.

Nohero (2008-11-14 10:37)      Maz interesē vietējie "labāko" reitingi. Besī ārā teatrālais spēles stils. Bet tak jau savējie, tak jau mīļi. :)) Besī spēja sacerēt fantāzijā tapušus scenārijus, kurus labākajā gadījumā glābj humors.Kauč kā sanāk ilgoties, lai latvju daiļenieki (visu veidu un žanru) beidzot sāktu arī par dzīvi domāt.Patika Poškus "Monotonija".

Lieldienuzakis (2008-11-14 10:52)      Mana mīļākā latviešu filma ir"Dāvana vientuļai sievietei". Interesants scenārijs, laba aktieru saspēle( ir ticamības moments), foršas reklāmas un kur nu vēl spārnotā frāze:"... Runčuk, nemūžam!..."
"Limuzīns Jāņu nakts krāsā " arī mani uzrunā, jo atkal filma par mašīnu :)

lietotajC (2008-11-14 10:55)      -> Satelits_Dzeja:

"tad to pievelk mūsu identitāte"

vot kad dzirdu vaardu "identitaate" vienmeer gribaas cilveeku iespiest stuurii un izvilinaat sajeedziigu definiiciju. es esmu dumsh un tieshaam liidz shim neesmu iisti sapratis ko tas noziimee...

vot pajautaajiet daudziem, kas ir "Latvieshu Tautas Identitaate". taadus murgus dzirdeet biezhi nenaaksies. bet nekas, shaaid vaardi ir jaalieto, jo uzreiz teksts gudri izklausaas. kaa latiinju spredikji viduslaikos kaut kaados taa laika Varakljaanos.

es esmu ar mieru lepoties ar Minox, esmu ar mieru lepoties ar kvalitatiivajiem paartikas produktiem, ar milojoniem dainaam, bet latvieshu kino labaakie laiki veel ir priekshaa. un ir saprotam, ka mees ar to lepojamies, jo gan jau ka indieshi uzskata savu kino caurmeeraa par liidzveertiigu paareejiem un arii krievi vinju muuslaiku darbus un seriaalus veertee kaa lielisku kino paraugdarbu...

lietotajC (2008-11-14 10:56)      ...un absoluuti piekriitu navajo viedoklim. izcili preciizi pateikts.

Aizved_mani (2008-11-14 11:41)      Es ar` par Limuzīnu! NU patīk man tā lauku vasaras noskaņa...un Dumpis!!!! Nu, kas var būt labāks par to?:))

"Ceplis" un "Emīla nedarbi" ar nav zemē meztami, bet tās jaunās LV filmas...man no viņam nelabi metas un kauns tā pat kā Silveram!

Satelits_Dzeja (2008-11-14 12:19)      lietotajC > :)
Man patīk diskutēt, bet tu lieki saki tā par to identitāti. Tā ir baigā klasika, ka pēc tādas tā kā tiecas visi. Precīzāk tev droši vien pateikt to lietu sociālantropologi, piemēram, esmu lasījis Ķīļa rakstus presē, tur ļoti labi paskaidrots. Ir arī noteikti tāda latvieša identitāte plašākā nozīmē, kurā šis un tas no īpašībām, pozīcijas un skatījuma utml. Ir vēl visādas sociālo grupu identitātes- tu piemēram iespējams sevi asociē ar tādu modernu džeku, kurš ļoti objektīvs visos jautājumos, tāpēc nav problēmu ar tādām lietām kā nacionālisms, politiskā vai seksuālā piederība utt. Nu ir tādi brīvdomātāji-tehnokrāti utt. Es atkal sevi laikam tomēr asociēju pie proletariāta un nacionālista ar saknēm 80to padomju ērā utt. Piemēram, tā izpaužās tā, ka es mīlu atcerēties vot kā bija manos laikos ar piebildi, ka tajā visā bija kaut kas foršs, bet nu Abreni vajag atpakaļ utt. Arī prikidons no tā veidojas. Tas tā ļoti vienkāršoti.
Bet par filmām nu nav tev taisnība, mākslas filmas L-jā ir bijušas gana labas, protams mēs nevaram lepoties ar lieliem vārdiem un pat nominācijām, taču jāņem vērā, ka vairums filmas (var teikt visas) tak tapa noslēgtā sistēmā!? :) Milzumlielākā daļa no filmām bija konjunktūrisms, t.i. valsts rakstīts scenārijs var teikt. Ja paņem to un paskatās, kā dažas filmas uztaisītas, tad tās pašas par sevi jau ir mākslas darbi no kino veidošanas viedokļa. Mēs pat tā nevaram salīdzināt, bet piemēram Elpojiet dziļi pilnīgi noteikti ir pārāks darbs par daudzām oskarotajām, piemēram tādu mēslu kā Kuprainais kalns (kas manuprāt ir pilnīgs konjunktūrisms tikai ne politisks, bet sociāls). Protams ir mazliet grūti abstrahēties un kā jau teicu tā identitāte piespēlē un tas manuprāt viss ir acīmredzams. Es ti

neiet (2008-11-14 12:28)      malacis,pie sava uzskata vajag pietureties,citadi var paklupt.

Lucrum (2008-11-14 13:57)      Pilnībā atbalstu Satelits_Dzeja gan par identitāti, gan par labāko filmu tapšanu tieši padomju sistēmas ietvaros. Tajās bez vārdiem mēs tad un tagad jūtam - latvietis uzrunā latvieti. Tagad veidotās filmas liekas samākslotas un salkanas. Domāju, ka sistēmas ierobežojumi piespieda aktierus un visu kolektīvu iespiest sava talanta gaismas kūli praktiski necaurredzamā žogā tā, ka mirdz viss gaiss vēl tagad. Paldies viņiem, es lepojos ar saviem tautiešiem.

Palomino (2008-11-14 17:10)      Šīs skatos vienmēr, kad vien rāda: Ceplis, Teātris, Emīla nedarbi, Ezera sonāte, Ilgais ceļš kāpās, Dāvana vientuļai sievietei (L. Bērziņa vnk izcila), Vella kalpu abas filmas, Limuzīns Jāņu nakts krāsā, Tās dullās Paulīnes dēļ. Tās pirmās, kas nāk prātā.

No neatkarības gados uzņemtajām tā īsti neviena sirdī nav iekritusi, izņemot "Vogelfrei".

riks (2008-11-14 19:24)      kas ir mākslas filma? idijōtisks termins. spēles filma, aktierfilma, fiction.
kas ir latviesju filma? Latvijā uzņemta, latviešu autoru uzņemta? latviešu tauta vai latvijas tauta? 3/4 Latvijas pilsoņu starpību nejūt un ārzemu pilsoņiem "nation" saistās ne ar tautību, bet ar valstiskumu. skat. Griffita (ja nezinat, kas Griffits, nedirsiet par kino!) "birth of the nation".
par pieminētajām - ilgais ceļš kāpās - priekš tiem dinozauriem, kuri 1 otram un sev sen apnikuši - dinozauriem, kuriem kuriem mēnešreizes 100 gadus un kuri dzīvo 5 gadu 1000-šus. ezera sonāte - kur Cilinskis barca ar laivu, kas saule spīdēja un ar žiguli. kad lija. straumes reklāmfilma (ja nesajaucu ar citu sūdu). 1 laba vieta - "a Tev ķūlis vaļā!". Vella kalpos 1 vienīga laba vieta: "zirgu!" "īiĪIIī!"!, ā, vēl 1-na: "vēl vien cucin`!". latviešu ķinī dialogi Smiļģa skolas iespaidoti. a Smiļģa aktiera runa iezrietēja no teātra telpu sūdīgas akustikas. vienīgā filma, par kuru var teikt to, ko Žeņa Paškēvics teica par manu ("šajā filmā ir kautkas no tā, ar ko mēs dzīvojam" - nu, tai kautkāds sakars ar realitāti) ir "Aveņu vīns". nesen atkārtoti redzēju. Brauna muzons joprojām labs, Deiva Saimona kamera super, dialogi un to pasniegšanas veids krietni bālāks par priekstatu atmiņā.
The question was - kura labākā latviešu filma? bijušā kolēģa Poškas Juras filmas. bet pati labākā latviešu filma (latvieša manis, kuram 1-mēr jautā, vai viņš nav žīds portretfilma par igauņu gleznu kolekcionāru - filmas fonomrammā vismaz 15 valodas, bet pamatā krievu), protams, "Matti Miliusa Neprātīgais Manifests" - īstenībā dokumentāla filma, kura uzņemta ar dokumentālās restaurācijas metodi (ja atmiņa neviļ, uzdevu par dokumentāu filmu).
jautāsiet, kur var noskatīties? ir grū

jollyroger (2009-12-01 22:47)      labaakaa- varetu buut -Daavana vientuljai sievietei

tekkila (2010-04-30 23:33)      Mums ar tām filmām pēdējā laikā kautkā nesanāk .Neiekrita man sirdī ne "Rīgas sargi" ne "Rūdolfa mantojums".

absolute (2010-05-12 23:19)      Latviešu filmas ir ģeniālas. Tagad tādas vairs neuzņemt. Fantastiska ir "Tās dullās Paulīnes dēļ"!

Malishevs (2011-01-24 00:08)      A kur paliek "Klāvs Mārtiņdēls", "Mājup ar uzvaru".....:)

zimzum (2011-03-07 16:49)      Par gaumi nestrīdās, par gaumi smejās!

ir daudz labas filmas

piteks (2012-03-12 10:40)      Pievienojos tiem, kas balso par "Cilvēkbērnu"

jansons (2014-08-17 09:24)      Purva bridējs!

Alex_Jones (2014-09-06 01:50)      Kāds minēja?,

Vārnu ielas republika!
Mērnieku laiki
Maija un Paija
Pūt vējiņi

Man nav labāko vai mīļāko filmu - ir kuras novērtēju.

Ir viena "dokumentālā". kas reāli riebjas!
Herc Franks - nu i nahui viņu un viņa "Augstāko Tiesu"!

av2 (2014-09-18 05:16)      nezinu, vecaas man patiik visas.Nu gandriiz visas. Un netikai latviessu.Arii vecaas "sajuza" filmas ir baigi ok.Jaunaas gan ne. Aktieri tik ssvaki. Reiz meegginaaju paskatiities - 15 minuutes, un apnika.Taada aktierspeele, ka ......es pats varu :(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu