Vai Jūs lasat grāmatas ?

Vai Jūs lasat grāmatas ?Vai Jūs lasat grāmatas ? Kādi mīļākie autori ? Vai ir kāda grāmata kas ir ietekmējusi Jūsu dzīvi ?

Pticka      ikdienā nelasu, tikai laukos kad aizbraucu..
tur mājās ir vesela bibliotēka jebkurai gaumei var tādas pērles izrakt.. to arī daru, vispirms paiet laiks meklējot kādu interesantu grāmatu nezinot par ko tā varētu būt.

man viens džeks reiz teica - tu neesi lasījusi hemingveju? laimīgā.. tev vēl priekšā tā burvība pirmo reizi izlasīt šīs grāmatas..
tā kā man vēl daudz burvīgu brīžu priekšā :) galvenais, lai acis rāda :D
2024-09-26 08:59

homo_ursus      Patīk lasīt un daru to bieži. Vairāk papīra formātā, bet nesmādēju arī elektroniskā, ja interesējošā nav pieejama grāmatnīcā.
Nevaru teikt, ka izmainīja dzīvi, bet vismaz ietekmēja un raisīja domu virteni par dievu, bībeli grāmatas tādas kā:
-) "O Ultimo Segredo", Jose Rodrigues Dos Santos (Pēdējais noslēpums);
-) " Il Nome Della Rosa", di Umberto Eco ("Rozes vārds", Umberto Eko);
-) "Mūks", Metjū Luis.
Loti patīk franču klasiķu darbi. Centos te vienu pielauzt uz V.Igo grāmutu "Nožēlojamie", gribēju pēc daudziem gadiem pārlasīt atkal šo izcilo darbu. Eh, bijusī abas manas grāmatas izsvieda :(. Ļoti viegli lasās Zolā romāni.
Ja interesē vēsturiskie notikumi par 1.PK, tad lieliski to attainoja vēsturniece, rakstniece Barbara Takmana un augstāk komentāros minētais Remarka darbs.
Utt., u.t.jpr.
2024-09-26 09:44

RRAGANA      23:59 saprotu Tavu domu gājienu, man savukārt derdzas Rukšāne😏
Bauere patīk. Tagad kārtu gaida 3 Ērika Kūļa grāmatas.
2024-09-26 10:22

av2      Nee. 2024-09-26 11:52

kolosali      Šad tad palasu. Papīra formātā, tā lai var just grāmatas smaržu :) Nesen "izskrēju" Denu Braunu, patika, varbūt tāpēc, ka viegli lasījās. Pirms daudziem gadiem manu dzīvi izmainīja Siņeļņikova "Izproti savu slimību". No latviešu autoriem patīk A. Eglītis, A. Dziļums , R. Ezera. 2024-09-26 12:29

Optimiste      Lasu daudz, skandināvu Jū Nesbē...H. Vasmu...
Nikolass Evanss , Hāleds Hoseini...
Šāntarāms... H. Janagihāras Mazliet dzīvības - dzīvi neizmaina, bet liek aizdomāties, saprast un mainīt steteotipus...
2024-09-26 12:36

Felija      Lasīju un lasu. Jaunībā franču klasiku - Balzaku, Igo, Zolā, Mopasānu. Arī amerikāņus - Hemingveju, Steinbeku un skandināvus. Mūsu pašu Blaumanis bija topā. Tagad pārlasu Remarku un pa starpai arī kādu latviešu autoru (Noru Ikstenu). Tiem, kuri ir suņu cilvēki, ieteiktu Džona Grogena grāmatu "Mārlijs un Es". 2024-09-26 13:13

fargo      papīra formā? wow, tas bija kādu laiku atpakaļ. vonnegūts un hemingvejs. pie gultas staveja grāmatas tad. pa rokai. tagad? tikai austiņās vai klausoties un kaut ko citu darot. tas ir laikietilpīgs process, tik daudz gribas kam pieskarties, kamēr dāma ar izkapti no muguras uzrodas.
pēdējais lasītais papīra formātā, tā bija bībele, kad jehovas liecinieki atnāca un "pa sirdīm" parunājām. paldies par to vizīti, ļoti patīkami cilvēki.
grāmatām pietrūkst laika papīra formātā, līdzīgi kā citiem. dzīve tik ātra ir kļuvusi.
2024-09-26 13:48

Felija      "Ja tu vēlies dzīvot tikai savu dzīvi, nelasi grāmatas. Ja tu gribi dzīvot daudzas dzīves, atšķir grāmatu." Umberto Eko. 2024-09-26 13:55

tracer      eu lieliibnieki😀
kaa patiik visiem izcelties😀
man tik jautaajiens taxista
juus te visi tik perfekti paarzinat sveshvalodas?
te visi nosauktie autori tak aarzemnieki
vienkaarshi taadi biski padebili liekaties savaa lieliibaa😀
2024-09-26 16:01

LaskovijMerzavec      Vai tad pamatskolā neko neteica par grāmatu tulkošanu?

/… 16:01 komantāru, pat par padebilu nevar nodēvēt…/
2024-09-26 17:46

daris      Mūsdienās grāmatas jau ir palikušas par LUKSUS preci . Dārgas. Un tāpēc info saņemu tikai caur OHO . 2024-09-26 18:10

Optimiste      Grāmatas tiek tulkotas gandrīz visās valodās...ir pieejamas visiem bibliotēkās... vot, mūsdienu latviešu autoru garadarbus gan nemāku novērtēt, man nepatīk un negribas savu laiku lieki tērēt 😔 2024-09-26 18:21

dabasmiilis      Vai tajās lv grāmatās var ko iemācīties!?
Nezinu, man viņas atgādina tādus Magones tv sižetus, kur ne visai gudri ļautiņi dod padomu tādiem pašiem, ...un visi starā! Ja nav savu domu un uzskatu, tad ietekmējas no citu domām, tādējādi jūtas iekļaujoši, varbūt tādēļ nepatīk man lasīt tādu rakstnieku domas, jo jau tā pat zinu, ko vēlas pateikt!


🟢Varbūt varat ieteikt kādas labas psiholoģijas grāmatas?🟢
Pēdējos gados tās man vairāk interesē, palīdz saprast kādā zooparkā esmu iemaldījies, un kāpēc viss ir tik paredzami, kādēļ viss notiek tieši tā, nevis savādāk, kādēļ cilvēki izvēlas vieglākos ceļus, kādēļ neprot klausīties, kādēļ uzvedas tā, kā uzvedas utt... bet izmainīt neko nevari!
2024-09-26 23:27

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu