par Dziesmu svētkiem ...

Aizdomājos, vai maz kādreiz mums vairs būs
Dziesmu svētki – tādi, kā senāk, pa lielam …

Ievinjata  2   Pati nepiedalos un tieši tāpēc laikam būšu pie tiem, kuriem tās "tūdaliņas" visādos izpildījumos ne visai. Bet saprotu tos, kam šie svētki ir piedzīvojums un tos, kuri aizraujas ar folkloru. Kas attiecas uz Dziesmusvētkiem, dažkārt kaut kādas t.dz. apdares un koru mūzika ir tīri Ok. Būs, būs tie Dziesmu svētki. Kur ta´ šamie pazudīs!
https://www.youtube.com/watch?v=DawI5nXE9S4
2022-05-03 22:48

VendijaS  9 2 Kopš bērnības nesaprotu, kas tas par stilu - sānākt kopā lielā barā un bļaut. Sovietijā koris skolā bija obligāts pasākums, tas iedzina riebumu pret dziedāšanu. Gribējās jebkuru citu pulciņu, tikai ne kori, bet nebija iespējams no tā pasākuma atteikties. Tad bija jābūt bez balss. Un, cik redzams komentāros - sovietija aizgāja, bet obligātais koris un padomju skolotāju paštaisnums palika - nepatīk Dzsvētki, dabūsi sarkano īkšķi. 2022-05-03 23:27

AivarsN  4 3 Tautas mūzika nav vienkārši dziedāšana. Tā ir tautas vēsture, atbalsis no tiem laikiem, kad tautas vēl bija brīvas, ar augstu garīgumu, varētu teikt pat tautas dvēsele. Kā apliecina arī augstie novērtējumi starptautiskos festivālos, mūsu tautai tā ir sevišķi augstā līmenī. Nav jau nekāds noslēpums, ka kultūra jau sen tiek piespiedu kārtā degradēta. Esam jau pilnīgi bedrē, kā vēl nekad agrāk. Ne jau velti, vairākas leģendārās kora dziesmas tika izņemtas no repertuāra. Tās ne tikai vienoja milzīgas ļaužu masas, uzlādējot ar pozitīvu enerģiju, bet arī aicināja uz cīņu. Un tas nu tagadējai uzurpatoru varai pavisam nepatīk. Tieši tāpēc mani māc bažas, ka dziesmu svētkus vairs neļaus rīkot. Vispār lielas pulcēšanās netiks pieļautas, ja vien tās nebūs pašu sātanistu rīkotas, gavahas ievākšanai. Šobrīd izdzīvojam, iespējams tumšāko periodu mūsu tautas vēsturē. Bet tieši pirms rītausmas, nakts ir vistumšākā. 2022-05-04 00:43

siikaa16  1 1 08:18
Kādēļ tikai klausies 5 dziesmas? Nevis visu četrarpus stundas garo koncertu?
2022-05-04 02:47

Felija    2 Arī visu koncertu esmu klausījusies, bet tikai ne vienā vakarā. Jā, par koncertu garumu varētu būt iebildumi. 2022-05-04 07:13

Vaukskis    1 Vienā upē divreiz iekāpt nevar! Dziesmu (ar lielo sākumburtu atšķirībā no daža laba un ne tikai tādēļ, ka teikuma sākumā) svētki turpmāk noteikti būs un masveidīgi; joprojām tie tiks valsts atbalstīti, tajos piedalīsies citi cilvēki nekā agrāk. Pie tā būs jāpierod! Neeesam vakarējie!
Mums itkā būšot bads- kaut kas sen sen nebijis, tas būs vienreizīgs pasākums, ja tā to var nosaukt! Ceru, ka sapratāt manu ironiju.
dabasmiili, vai Noslēguma koncertu biļetēm nav žēl naudas vai skaties ģenerālmēģinājumus?
sandra111, vai esi cittautībniece?

P.S. Kā gāja atvaļinājumā no Oho.lv ?
2022-05-04 13:22

Letija    5 Iespējams, ka tie bija 2013. gada Dziesmu svētki. Sķiet, tur nebija pat ne četrarpus stundas, bet piecas! Diezgan mokoši. Vēlāk bija uzlabojumi. Nezinu, kā organizatori un režisori bija iedomājušies to pasākumu, bet, sastādot programmu, jau nu būtu jānoorientējas, cik garu koncertu skatītājs (un dalībnieks!) var izturēt! Daudz par daudz dziesmu, kuras grūti noklausīties.
Neskatoties uz šo, Dziesmu svētki patīk. Pacilājoša un tiešām svētku sajūta ir visu to nedēļu, noslēdzoties ar svētku gājienu un lielo koncertu Mežaparkā. Pati esmu daudzkārt bijusi skatītājos, bet mani bērni piedalījušies. Pēc tam noskatos atkārtojumā televīzijas ierakstu - tik sirsnīgi un emocionāli tuvplāni, ar tādu atdevi dzied kopkoris vai dejo dejotāji- tad vienkārši nesaprotu šo svētku noliedzējus.
2022-05-04 23:16

fargo      ir atcelti dziesmusvētki??? 2022-05-05 21:01

veeja_roze      Kad kļūsim bagātāki, būs.
Pagaidām vajadzētu dzīvot taupīgāk.
2022-05-08 10:09

SpoguliitisTM      Nezinu. Bet gribeetos! 2022-05-09 17:58

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu