Jānis Streičs kādreiz ir uztaisījis labu filmu?

Kāpēc visas ir pilnīgi sūdi?

everta22 (2016-11-27 14:42)    1 nuuu man gan liekas, ka labākas jau ir sataisījis, nekā popkornkino( tās, kas rāda kopā ar popkornu).

pomerance (2016-11-27 14:45)    2 apskatījos Tavu vecumu un sapratu, kas par lietu, Streičs Limuzīnā atļāvās ļoti daudz, paskaidrošu, Jāņi toreiz bija tādi puslegāli svētki, visi svinēja, bet oficiāli par tiem nerunāja, nevienā avīzē vai žurnālā neparādījās nekādi vainagi, tautumeitas vai jāņu siers, jo tā laika valdība šos svētkus oficiāli neatļāva, piecdesmitajos gados pat vārdu jāņoga aizliedza, jo mērķis bija iznīcināt visu latvisko, tālāk, tas šiverīgais Olitas vīrs materiālus bija sazadzis, par to arī visi zināja, bet klusēja, mašīnu varēja nopirkt tikai par nopelniem darbā vai vinnēt loterijā, arī dzīvošana viensētās nebija īpaši akceptēta, padomju laikos visus dzina pēc krievu modes ciematos dzīvot, džinsus varēja dabūt par baigo blatu vai nopirkt no jūrniekiem, vārdsakot, tā filma bija liela uzdrīkstēšanās parādīt to, par ko bija jāklusē, blats ir pazīšanās, pazīšanās ar veikala vadītāju vai kādu priekšnieku, tajos laikos privātā biznesa nebija, tikai un vienīgi valsts iestādes

Nate (2016-11-27 14:50)    3 Nepūlaties apgaismot dumju cilvēku. Tāpat nesapratīs.

Esari (2016-11-27 15:14)      Kuras tad pa tvojemu, "predator" - ir tās īstās, labās, pareizās latviešu filmas?...ja tev t3das vispār ir...

Chris1986 (2016-11-27 15:14)      Zin, pirms es nebijus redzējis, kā spēlē Latvijas izlases futlbolisti, es domāju, ka Rīgas Dinamo hokejisti ir švaki. Tad sapratu, ka hokejisti tomēr ir īstenie monstri, salīdzinot ar mūsu futbolstiem. Tas pats, kad tagad paskatās, uz ko spējīgi kinošņiki mūsdienās - tā pati Pelnu Sanatorija, Ausma un citi sviesti. Tad jau sāk likties, ka jebkura padumjos laikos radītā visvājākā filma ir vismaz 2galvas tiesas parāka par šodienas. Nerunājot nemaz par maestro Streiču, kura filmas, kaut vai to pašu Limuzīnu, latviešu tauta zina no galvas un skaita ikdienā, kā savulaik tautasdziesmas

everta22 (2016-11-27 15:21)      hmmm! mans vecums ( te kāds domā, ka esmu nepiedienīgi jauna) ir tāds, ka visus zemtekstus vai kontekstā ieraugāmo tai pašā "limuzīnā" mana paaudze vēl nolasa un saprot. un tieši šī iemesla dēļ bolivuda, huļivuda mums nav "liela"kino etalons. es sevi pieskaitu pie eiropas kino cienītājiem. piemēram džeimsu bondu labāk ir skatīties multeņu formātā, nevis kino. tas jau vairs nav arī kino, bet datorgrafika kā pašmēŗkis. streičam nav ne vainas, jāmācās tik "redzēt". un "ezera sonāte"- ko tik tur visu nevar atrast!

Ladybug123 (2016-11-27 16:01)      Vai pats vari nosaukt kaut vienu filmu, atskaitot tās , Tevis nosauktā un nicinātās , Streiča filmas???!!!Cik un ko savā mūžiņā vispār esi redzējis?!

Rinkulis (2016-11-27 16:17)    3 Izlaiduma gads - nu tagad jau varam diskutēt... Es ar esmu redzējis - pasniegta kā sūrākā drāma, tāda "mācība" (jo gan angļu, gan krievu valodā saucās kā "Lesson" un "Urok") ka tik turies, bet kinoteātra zāle stipri smējās daudzās vietās (jo situācijas un dialogi vietām tiešām bija absurdi). Man šajā filmā kopumā sižets nešķita ticams , piedevām tas ir aizgūts, jo līdzīgas situācijas ir izspēlētas iepriekš - pilnīgi noteikti tas nesaskan ar Latvijas situāciju. Dialogi - samāksloti, aktierspēle - viduvēja labākajā gadījumā. Teiksim tā - tā "mācība" tāda stipri banāla un ne pārāk ticama sanākusi.
Turpretī Streiča limuzīns pasniegts kā komēdija/drāma, kas uzjunda cilvēkam divējādas sajūtas. Tā pasmejas par tā laika situāciju, par cilvēkiem, atļaujas runāt par tēmām kuras nav pieņemts publiski apspriest. Tiek parādīts paaudžu konflikts, pretnostatītas dažādas pieejas - pilsētnieki/laucinieki, un visam kā noebigums, lai arī vizuāli filmas gaitā neatklāts, tiek parādīta mīlestības/nesatikšanās viltīgā daba. Pilns komplekts - ir par ko padomāt, manuprāt.

Un to arī parāda imdb vērtējums - tavs izlaiduma gads 6.4, Limuzīns - 8.7.

vilks28 (2016-11-27 16:19)      Jā ir.Mani tas einteresē,kas tev nepatīk.

Milda51 (2016-11-27 17:01)      Tēmas autora viedoklis neko nemainīs cienījamā režisora Streiča darbu vērtējumā. Neskaties, ja nepatīk.Kur vēl vienkāršāk...

Rinkulis (2016-11-27 17:07)      Man nav jāskatās acīmredzams sižets, kas nepiepūla smadzenes, piedevām drāmas formātā. Man to nevajag. Daudziem to nevajag. Ko gribēja pateikt ar Izlaiduma gadu? Tur ir vieta interpretācijai? Jā - kādu varētu nodarbināt doma, kā skolotāja tiks atpakaļ uz mājām...Mazvarbūtīga situācija rada vienaldzīgas sajūtas. Tad vispār rodas jautājums - kāds ir mākslas mērķis?
Ar PSRS kino (arī Mosfiļma produkciju) ir tā, ka tas veidots daudz ko nepasakot atklāti, bet tas viss ir no konteksta ļoti labi saprotams. Tas, kas varbūt šodien nešķiet smieklīgi, tobrīd - pirms 30 gadiem izraisīja plašāku rezonansi. Man ar ne pārāk patīk skatītes 40-to gadu Sci-Fi un šausmenes, bet dažas, ja spēj atiet no "švakajiem specefektiem" - ir tīri tā neko. Atceries, kā skatījies pirmo reizi "3ās pakāpes tuvie kontakti"? Un tagad paskaties to pašu filmu.

Ja tu nevari saskatīt vienojošos elementus - nu acīmredzot ne tajā laikā piedzimi (bez aizvainojošas pieskaņas - nepārproti)...

vilks28 (2016-11-27 17:45)    2 Autor! Iedzer labāk indi.

Momo (2016-11-27 17:52)    2 ja šim autoram nepieciešams acīmredzams sižets, ar karotīti mutē ielieta jēga un uzspēlēti konflikti, tad viņam nederēs arī almodovars un vēl daudzi eiropas kino meistari.

av2 (2016-11-27 18:24)    1 vecas filmas , arii Streicca filmas , gan latviessu, gan arii krievu .....ir ar savu garsssu, un tiessam bija labas. Savam laikam.
Ssodein mees visi varam gudri te spriest, bet vieniigais filmas kvalitates reaalais raadiitajs ir kases ienneemumi.Meeslus neviens neskataas !
Visas taas visaadu "fetivalellu laureaates" (tipa, kas sunim asti cels, ja ne pats ) reaali ta neviens neskataas, jo taas filmas nav skataamas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu