Supernova

Nešaubos, ka šovakar daudzas te skatās Supernovas 1. raidījumu. Šajā sakarā radās sekojošas pārdomas: padomju laiku teica, ja negribi strādāt godīgu darbu, tad es par milici. Tagad var teikt - ja negribi strādāt godīgu darbu, tad ej par dziedātāju. Mums to pusprofesionālo dziedātāju milzīgs bars (Pēc analoģijas ar Veidenbauma „Mums, latviešiem, dzejnieku milzīgs bars").
Un vēl lika aizdomāties, ka mums padomju laikos vidusskolā arī teica: "Jums tagad visi ceļi vaļā". Un daudzi sacerējās, ka viņi tiešām kkas ir, bet skarbā dzīve uzreiz pēc vidusskolas katram ierādīja, ka viņš nav nekas - dienests armijā, par mācekli kādā rūpnīcā utt. Man, liekas, ka ar šodienas jauniešiem kkas līdzīgs tur notiek - visiem liekas, ka viņi ir kkas un nu tik būs. Bet skarbā dzīve tā teikt katram ātri ierādāa viņa necilo vietu ..

coldlands  4 2 Tāda sajūta, ka Aivara talants netika pamanīts aiz amatieru mugurām.

kuks10    3 es neskatos lētos balagānus!

JurisK    1 Es laikam nekad neesmu skatiijies Latvijas atlases, tik uzzinu uzvareetaaju. Man shkjiet, ka Latvijas pop vai estraades, vai kaa tos dziedonjus sauc attieksme pret Eiroviiziju ir ljoti nenopietna, tur nepiedalaas pietiekoshi nopietni muuzikji un komponisti, dziedaataaji. Tipa - tas taads pidarinju pasaakums, attieciigus personaazhus arii izveelaas beidzamaa laikaa. Tas tomeer laikam diezgan suudiigi darbojaas, jo kopsh Praata veetras 2. laikam vietas mums bijis tikai chiks katru gadu.

Anitam    5 Ar Supernovu un tamlīdzīgiem pasākumiem publika tiek "barota" ar lētu preci, patiesībā - mēslu (atvainojos par leksiku). Tāpēc arī lēnām, bet neatlaidīgi cilvēki zaudē spēju saprast, kas ir laba mūzika...

zebs    1 Cik cilvēku, tik viedokļu.
Interesanti palasīt ievietotos komentārus.
Kāds jautā, kādēļ uz Eirovīziju nestartē jau Latvijā atzinību ieguvuši autori un izpildītāji? Atbilde lasāma citos komentāros: ja neesi ticis uzvarētāja godā vai tuvu rezultātu augšgalam, tad esi Latvijā uz mūžu apzīmogots kā "neveiksminieks", par ko atgādinās vēl gadiem ilgi.
Vajadzētu cienīt tos jaunos dziedātājus, kuri riskē kļūt par "neveiksminiekiem" uz mūžu, bet tomēr piedalās šādās Supernovās. Kur gan citur vari dabūt kaut dažus tūkstošus skatītāju auditoriju, ja ne TV šovos. Pat tad, ja netiek nākošajā atlases kārtā.
Vakar augstāko rezultātu sasniedza Liene. Domāju, ka pamatoti. Var viņa pati nepatikt daudziem pēc viņas neveikliem un pat muļķīgiem komentāriem par dažādiem notikumiem, var nepatikt vizuāli, var nepatikt viņas dziesmas - bet, manuprāt, pašreiz Latvijā nav nevienas citas dziedātājas ar tik skanīgu, tīru un spēcīgu balsi.

Anitam      Piekrītu Zepam. Liene pie Grigorija Ļepsa ir ļoti augusi, un J.Gulbei tiešām ir taisnība, ka viņa ir galvastiesu pārāka par pārējiem.

DanaL  1 3 Piekrītu AivarsN - Eirovīzijā tiešām kļuvusi par balagānu, un visbiežāk uzvar vai nu šovs vai politika. Īstie uzvarētāji diemžēl tālāk par 2.-5.vietu netiek.
Supernovu pēdējos gadus desmit pat neskatos, mani favorīti līdz uzvarai nenonāk.

daimond    3 :)- Uzvara būtu garantēta, ja uz skatuves palaistu naivaru ar torpēdu, kuri dziedot aci pret aci-´´ja es būtu gejs- es tevi mīlētu´´ar labajām rokām turēdami katrs savu mikrofonu, bet ar ne-labajām rokām turētos pie partnera dupša..;)

hiacintee  2   problēma visām šīm novām ir galvās. saceras dzīvot zvaigžņu dzīvi un lien uz skatuves bez izglītības vokālās. medijiem ka tik svaiga gaļa ko zelēt. piemēram, delfi par slavenību uzsauc prātā vājo inesi no kombuļiem. un tā uz priekšu. retais var nodot mesidžu no skatuves, (dons, jā), pārejie gorās uz skatuves narcistiskā veidā. ne tur māksla, ne kā.

Sallija2    2 Hiacintee, man savukārt šķiet, ka tev pašai ir problēma galvā! Īstenībā dziedātājam un aktierim nemaz nav tik svarīga tā izglītība cik dabas dots talants. Un es nekad negribētu atpakaļ drūmos padomju laikus ar kaut kādām vadlīnijām, cenzūrām un citiem šķēršļiem. Tas ir tik labi, ka katrs var mēģināt! Pat ja viņam nesanāk tāpat tas ir labi. Mēs neviens neesam perfekti un visi esam pelnījuši mēģināt. Būtu labāk pati pamēģinajusi nekā te netā bļāvusi par vokālo izglītību un slavaskāri.

Epifanija      bet latvieši taču ir dejotāju un dziedātāju tauta, nez ko teiksi par dziesmu svētkiem - arī balagāns? vai tev kāds ir aizliedzis dziedāt, piesakies kādā korī un dziedi atspēries, varbūt beidzot "sadziedāsi" savu ilgi gaidīto zirgasti

DanaL      Jezzzuuusss, Sallija! Bet protams, ka vokālajā izglītībai jābūt, ja grib līst uz skatuves. Un ir milzīga atšķirība starp dziedāšanu korī sava prieka pēc un kāpt uz skatuves solo. Nē, nu labi, ja lācis uz auss uzkāpis, tad jebkurš troksnis ir mūzika. Bet ja ir muzikālā dzirde, tad viens otrs "talants" ir absolūti kaitīgs veselībai. Lai dzied korī un brauc uz Dziesmu svētkiem, bet Eirovīzijā piedalās tikai kā skatītājs.

hiacintee      hiacintei toč nav problēmu, jo man pietiek vietu, kur sevi apliecināt un izlikt. tas personīgi. DANAL piekrītu, man šie būs 4tie dziesmu svētki un es labi zinu, ko nozīmē dziedāt pat amatieru pašdarbības kolektīva līmenī. ir jābūt kaut kādai izpratnei par to savu misiju uz skatuves.

HardSoftDunk      Un ir vēl kas to skatās?!

skatuve      Un daudzi skatīs to pediņ_lezbo šovu?un tiem tām līdzīgie,, 2023-11-06 09:06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu