Nameja gredzens..?!

Ir vērts aizvest- 10 gadīgo uz šo filmu.?!

riks086    4 -> DanaL
....laikam domāji Agri Daņiļeviču, nevis Andi Daņiļenko? Jā, viņš epizodēs ir pamanāms....

DanaL  1 1 riks086
Jā, gan, ...evičs būs riktīgais :)) Ar... enko bija cita opera. Laikam Alc... ers nav aiz kalniem :((

Bet kuš!, ne tik skaļi un klaji! Admini/cenzūra nesnauž! Viens trāpīgs un oriģināls vērtējums, visticamāk tieši šī uzvārda pieminēšanas dēļ, ir izmests vēstures mēslainē.

neko    3 Par to vēsturisko patiesību: tas vienkārši ir objektīvs fakts, ka mākslas filmās viņas nav. Piekrītu ka "māksliniekam vajadzētu apzināties atbildību, ka pēc viņa filmām varbūt vesela paaudze", bet nevaru nosaukt nevienu piemēru kur mākslinieki šinī ziņa negrēkotu. Un tā tas ir visā pasaulē. Laikmeta gars attēlots salīdzinoši precīzi, tas jau ir daudz.

Pat History Channel Vikingos, kas pretendē uz vēsturisku precizitāti ja sāk analizēt faktus, tad viena kļūda pēc otras. Rezultātā ir tikai "daudz maz līdzīgī" tam kā viss notika.

Torpedo  4 1 Nu ja, ja ir vēlme taisīt propogandiskas filmas, lai vnk paceltu tautas pašapziņu, tad der arī pasaciņas. Nu, kā PSRS laikos par Lielo Tēvijas karu

vilks28    2 Dana L, vai Dainis Ļenko tev arī rādijās?:D

Nenotveramais  4 2 Netērē velti laiku piegružojot bērna smadzenes ar ar lieku fantāziju par tēmu "LV vēsture"...

Kurts69    3 Noteikti aizvestu, jo 10 gados tēma ir īstā un latviešu kino, ja vien nav pilnīgs murgs, tomēr derētu redzēt. Bet vēsturisko patiesību tur NAV jāmeklē, ko vairākkārt ir teikuši arī filmas veidotāji!

neratni_stasti    6 Savulaik tieši ar Laimoņa Pura grāmatām par zemgaļiem man visār radās interese par Latvijas vēsturi un arheoloģiju, tā ap 12 gadu vecumu. Iesaistījos attiecīgā pulciņā - i daudz ko iemācījos, i vēsturi krietni labāk zināju par vairumu klasesbiedru. Mani tas pamudināja uzzināt vairāk. Tāpēc atbalstu vešanu uz kino. Pati arī iešu, jo uzskatu, ka ir vērts redzēt. Gala ta beigās, var jau arī ar dēlu pārrunāt filmas saturu - kas ir vēsturiska realitāte, kas nav vēsturiska realitāte, kas nav pierādāms vairs pēc daudziem gadsimtiem, aiziet uz Kara muzeju pēcāk. Sākt ar filmu noteikti ir labāk nekā ar garām grāmatām.

Ljekainiitis    2 Jeņķi šādas "vēsturiskās filmas" taisa tonnām. Visi 9. leģioni, Karaļi Artūri u.t.t. Un nekas. Jā - varēja labāk. Bet - kā mazbudžeta fantāzija par Latvijas vēsturi - derēs.

LaskovijMerzavec  2   Bezkrāsains un garlaicīgs pastāsts.

Ja būtu mazliet pacentušies, tad vismaz sanāktu nedaudz baudāma parodija par “vestures” filmām.

/... sajusmā par Nameja deju ap kogas mastu .../

kokote    1 http://www.satori.lv/article/namejs-un-latviesu-kino-klimats

Sanndra  2   Labāk sagaidīt, kad to rādīs TV, jo daudz asiņaini tuvplāni, ko es bērniem nerādītu! Mierīgi var neredzēt! Pietiek ar Skuteļa "Nameiz"- to vajadzētu rādīt pirms un pēc seansa, lai aizdomājas par vērtībām!

Piparkuka      Tur ir daudz cīņu un reālas nogalināšanas. Nez, kā uztvers.
Taču filma- KOLOSĀLA, izcila. Aktieri! Ļoti laba un katram jāredz.

Torpedo    1 Es šodien klausījos filmas veidotāju interviju ar Domburu - tur viņi daudzkārt uzsvēra, ka ir pret to, ka pie šīs filmas žanra raksta - vēsturiska. Vajagot - fantastiska vai leģenda

Piparkuka      Protams- leģenda! Jo senatni paīstam jeu neviens nezin. Nav, kurš tai vietā un laikā bijis.

Torpedo      Viņi vēl teica, ka neviens pat nezina, kādā īsti valodā tajā laikā zemgaļi runājuši, bet visticamāk, ka kādā leišu valodas dialektā

lambersexualis      Tautiete Kokete !!!

Biski te ieplerkskesos par lietam ko tu mineji......

Njasmu nekads tur fiilis,nedz gramatuFiilis,bet.....lepojos ar to ka lasit maku -)))

To A.Grina agrDarbu allaz minu ka tadu...kas ir rakstnieka agrins darbs...lidz vins nav pieslipejies,ij pilnvertigi attistijies.
Protams ka Griina Nameja Gredzens ir loti,loti svaks,un skiet viens no pirmajien rakstnieka darbiem,bet....
Ka pretmetu lieku.. neliela formata paStastu izlasi.....Nameja atgriesanas.....,kur nju....rakstnieks ir visa sava spozuma zenitaa.
Ja sanak izlasi,salidzini,bus tev par ko apdomaties.

P.S. Bus kauc kur foruma jaiemet teema... gredzens un Nameisis,....vai lidzigi.
2018-02-26

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu