Rainis

Ko darītu diženākais latvietis Latvijas vēsturē Rainis, ja būtu nodzīvojis līdz šodienai? Rakstītu interneta blogus, komentārus oho PA vai izdotu kriminālromānus, lai vispār izdzīvotu?

Alviine (2016-06-13 22:22)      Rainis vācu un latviešu valodās būtu sadzejojis "Induli un Āriju" Islāma un bēgļu kontekstā, Aspazija Merkelei būtu veltījusi "Vaideloti". Viņiem būtu daudz un dažādas stipendijas un atpūta dažādās rakstnieku un tulkotāju mājās - sākot ar Ventspili un turpinot ar Šveici un Stanbulu...

Vaukskis (2016-06-14 03:12)      Jānis Rainis turpinātu rakstīt grāmatas un joprojām ne ar kompjūteru, kriminālromānus viņš nesacerētu, bet savos tēlainajos vispārcilvēcisko vērtību nozīmīgumu pasvītojošajos darbos asi izsmietu rēalijas nevienu personu, notikumu konkrēti neminot vārdā un tādējādi viņš kļūtu arī par fantāzijas (ne fantastikas) literatūras cienītāju elku. Viņam līdzās būtu sava laika Aspazija, kas pilnībā īstenotu izcīnītās tiesības un ar būšanu sievietei izkarotu sev "labu" vietu zem šīs saules, kas palīdzētu nokārtot izdzīvošanas problēmas un ļautu nedaudz uzdzīvot, tomēr tā kā bohēmisti no Raiņa bītos un vienlaikus cienītu, viņi burzītos ap Aspaziju, kura sev gan nevienu citu vīrieti tik tuvu nepielaistu kā Pliekšānu, jo viņa gudra un saprot, ka tādā savienībā kā tagad viņa ir zināms spēks un pārliecība par gaišo rītdienu, ne tā kā esot kopā ar Džili, kurš viņu var "uzmest" apmēram tāpat kā savulaik sabiedrības dāmu Binniju.

jura361980 (2016-10-27 10:35)      nu re RAINIM tika dots tas laiks rakstīt un dzīvot kurš viņam tieši bij paredzēts un savādāk arī nebūtu .mēs katrs esam šeit un tagad jo mums te ir jābūt un jādara tas ko mēs daram.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu