Noass (2014)

Jūes esiet redzējuši jauno Golivudas blokbasteri 3D Noah (2014)? Lielāku *uinju 2 ar pus stundu garumā pat nevar iedomāties! :D Labi, visas filmas par pasaules glābšanu ir PASAKAS pieaugušajiem, bet es tad labāk skatos mūsu pašu latviešu Sprīdīti vai Maiju un Paiju! Taja Noasā viens aptaurēts vecis dzird kaut kādas balsis (mūsdienās viņam diagnosticētu šizofrēniju) un to iespaidā ir gatavs nodurt savus mazbērnus - tikko dzimušus dvīņus. Vobšem - ļaunais tēls. Un visa tā visu sugu putnu, čūsku un dzīvnieku nākšana uz Noasa šķirsta tieši pa vienam pārim no katras sugas (brīnums, ka vēl zivis un delfīni tur nelīda, bet tie jau laikam, tāpatās būtu izdzīvojuši ūdenī arī bez visa Noasa un visiem viņa brīnumiem. Tad vēl Goleomi - nesaprotami radījumi no akmens, kas sit nost ļaunos. Nu, kur vot šito visu var izdomāt un uzdot par patiesību? Un kā no izdzīvojušiem kādiem 5-6 cilvēkiem var atjaunoties cilvēku populācija - māsa dzemdēs no brāļa un māte no dēla un radi pārosies savā starpā? Sviests .. fui!

fargo (2014-08-05 16:38)      no wikipēdijas:
"All humans alive today share a surprisingly recent common ancestor, perhaps even within the last 5,000 years, even for people born on different continents."
visi mūsdienās dzīvojošie cilvēki dala pārsteidzoši nesenu kopīgu priekšteci, iespējams pat 5000 tūkstošu gadu intervālā, pat cilvēki, kuri dzīvo dažādos kontinentos.
bībele saka, ka plūdi ir 5000 gadu sens notikums, pasaules civilizāciju rašanās slieksnis ir 5000 gadi.
te gan japiebilst, ka tiek noliegts, ka šie ģenētiskie priekšteči ir bibliskie ādama un ievas ģenealoģiskās līnijas senči(noasa ģimene). un fakts(-i) tiek apbērts ar pieņēmumiem, iebildēm, noliegumiem. tas arī, protams, nav pārsteidzoši.
bet fakts paliek fakts - ikviens mūsdienās dzīvjošs cilvēks ir pēctecis salīdzinoši nesenam sencim un kāda sakritība... hronoloģiski perfekti iekļaujas biblisko plūdu laika rāmī.


http://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve

dafnids (2014-08-05 17:19)      Neskatoties uz to, ka te ir baigā kritika, tā ir filma, ko gribu noskatīties. Pēc tam vērtēšu pats. Šeit, pagaidām nav neviena, kura viedoklis man būtu baigi svarīgs. Un arī tad, atstātu izvēles tiesības. :)
Holivudas filmas pa lielam ir taisītas, lai pelnītu naudu, nevis atstāstītu vēsturi sīki un precīzi. Citādi, mēs te iepriekš tēmā par bruņiniekiem, jau vēstures faktus apspriedām. :) Bet kas skatītos filmas, kas būtu precīzs vēstures atstāstījums gan sižetiski, gan izskatā? Tāpat ierobežoto līdzekļu, vai to taupīšanas dēļ, uz noasa ir tikai pa pārim no katra zvēra, arī cilvēki tik maz, lai arī reālā stāstā droši vien to bija vairāk. Tas pats kara filmās, redzam mēs tikai bariņu kareivju, lai arī reļai to bijis tūkstošiem. Padomājiet, cik aktieru (lai arī statistu) tad filmām vajadzētu un kādus uzņemšanas laukumus. Atraduši kur piekasīties. :) Un tiem, kas māk redzēt, ir arī tajās pa kaut kādai domai, ko priekš sevis izvilkt un uztvert.
Nobeigumā jautājums, vai sprīdītis un Maija un Paija ir reāli personāži no vēstures, un sprīdītis tiešām lidoja gulbja mugurā un taisīja fokusus ar nūjiņu, stabulīti un dancināja velnu? Labi, varbūt nav tas labākais salīdzinājums, pasaku pielīdzināt bībeles stāstam, bet pats tak to minēji.

men (2014-08-05 19:41)      Katram savs biznes-kāds kačā naftu...,kāds tirgo narkotikas...,kāds pelna uz naivu cilvēku prāta spējām...! :))

Samurs (2014-08-05 20:58)      Lai kā, bet, šķiet, kulta filma Noah nebūs (smieklīgi, bet pirmais links Googlē ir uz filmu, tikai nākamais uz vienu no pazīstamākajiem Bībeles personāžiem, kas arī ir zīmīgs attieksmes raksturotājs). Vispār filmas, kurās piedalās Rasels Krovs, kļūst arvien šizīgākas, ka tik nav šim "brīnišķīgā prāta" pazīmes... Protams, šī filma jau nu ir reālistiska salīdzinot ar Vortingtona Clash un wrath of the titans vai citiem antīkajiem brīnumiem...
No otras puses, cik reālistisks jeb vēsturiski precīzs bija Gladiators? Tiesa, arī Bībeles ticamība ir vismaz tikpat apšaubāma. Ja jau Jēzum nenoticēja pat viņa mācekļi(viens nodeva un pakārās, cits uzreiz aizliedzās pazīstam) tad kādēļ jānotic mums?

Lost (2014-08-05 21:44)      Šīiespaidā nolēmu paskatīt par ko tauta šūmējas. Nu, nebūs. Žēl laika.

janisb (2014-08-05 22:32)      Ļotenē bija filmu katalogā, noskatījos, aiz neko darīt, uz kompja tādu neturētu, kur nu vēl uz kinoteātri iet. Dena Brauna cienīga "vēstures" piesmiešana...

breakdown (2014-08-06 06:31)      Nabaga Torpedo visas filmas laikam skataas kaa "patiesiibas" :D Gruuti tik naivam cilveekam shiniii pasaulee :D

av2 (2014-08-06 08:48)      no 10 lieku tai filmai 4. Pati ideja, nu lai tak filmee, kaa patiik. Bet par to cilveeces atjaunossanos no vienas ggimenes, redzi, daudzu tik lloti mmiillotaa IDEJA/PASACINNA par Adamu un Ievu ..... ari bija tikai divi. Karocce, esam vissi radinieki tik un taa , ja ticam pasakaam. Taapeec tajaa fimaa pat ir veel ticamaak, kaa Adama/Ievas versijaa .

janisb (2014-08-06 20:31)      =>av2 to, ka visi cilvēki uz planētas zeme ir radinieki, jau labu laiku atpakaļ ģenealogi balstoties uz DNK pētījumiem pierādījuši...

Līdzīgi jautājumi
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu