TEĀTRIS

Cik bieži ejat uz teātri, kurš teātris mīļākais. Kuras izrādes ieteiktu draugiem un kuras ienaidniekiem?

kolina (2012-03-19 13:21)      Kādu laika posmu gāju bieži uz vienu no teātriem, bet tā nebija mana izvēle. Dažas izrādes man likās īsts balagāns. Esmu izvēlīga mākslas jomā, tādēļ vienīgais teātris, uz kuru man gribas iet, ir JRT. Neesmu tur bijusi bieži, bet visas izrādes, kuras tur redzēju, tiešām uzskatu par Mākslu.

jodo (2012-03-19 14:34)      JRT parasti ir jaukas izrādes (pašam pie sirds gāja "Fundamentālists" - dikti patika, "Oblomovs" -galvenais izturēt tās pirmās 2h:), "Nijaramas pasakas" - laba, pat ja neesi bērns utt), bet gadās arī pa kādam "Amizantam gadījumam", kas ir pilnīgi garām.
Nacionālajā man vēl ir jāredz kāda luga, kas aizrauj. "Sudraba slidas" bija ok, bet arī vietām pārāk izstiepta. Lielākais murgs, laikam, bija "Makss un Morics". Tas bija vienkārši psc.
Dailes teātrī baigi jūt, ka pārsvarā viss tiek ražots piķa iegrābšanai. Te pieminētie "Zagļi" - brr, knapi izturēju. Reti ir sajūta, ka jāiet prom, bet te bija ļoti izteikti. Labi, ka otrā daļa ir daudz maz skatāma. Uz Dailes teātri var iet, ja ir vēlme dzirdēt kādu lamu un uz plikiem ķermeņiem ielūrēt. "Psihā" bija jautri vērot vecāka gadagājuma skatītāju reakciju uz auriem "Es gribu, lai mani izdrāž!" :D
Un ir jau vēl arī opera, tik tur arī pliknes jau "Traviatā" skraida. Bet kaut kā jau tie vidēji statistiskie ir jāiedabon teātros un operās...

jodo (2012-03-19 14:36)      Starp citu par Leļļu teātri - tur arī var šo to pieaugušajiem ielūrēt. Dramaturgu teātris tur kaut kad izrādījās. Nez vai tagad arī ir...

p_p (2012-03-19 15:22)      ne pa tēmu,
es saprotu, ka īstie un patiesie Mākslas baudītāji ģībst par JRT, bet jāsaka ka dažas ne pārāk sen redzētās izrādes kā piem. jodo pieminētais "Amizantais gadījums" un samērā svaigā izrāde "Vigīlija.Sapnis par nomodu", mandomāt ir pilnīgi garām.

neratni_stasti (2012-03-19 16:43)      Visbiežāk apmeklēju JRT, tad operu un tad Daili. Nacionālo apmeklēju reti. Dailē patika Marija Stjuarte, JRT parasti viss redzētais ir tā vērts, pēdējo noskatījos Vectēvu.
Ienaidniekiem vispār uz teātri neiesaku iet...

karbonaade (2012-03-19 17:39)      Interesanti, bet man Oblomovā vislabākās likās tieši pirmās 2 stundas :) Pēc tam kaut kā sašķobījās...
Marija Stjuarte bija laba.
Biju nepatīkamā šokā par "Ilgu tramvaju" t.s. ģeniālās režisores izpildījumā. Kaut ko tik vāju nebiju sen redzējusi. Tatarinova un Bulis vispār katrs darbojās sava orbītā. Doveika bija laba.

madarinjas (2012-03-19 18:02)      Runā, ka vajag aiziet uz Marlēnu, kaut atsauksmes dažādas, pati neesmu bijusi. Bet var arī uz krievu drāmu ´´Tango ar Stroku" Rafaelsons galvenajā lomā, ja negriež ausī krievu valoda, protams.

elsa (2012-03-19 18:58)      Teikšu godīgi - reti. Gribētos biežāk , bet nesanāk. Labprātāk apmeklēju koncertus. Pēdējais bija Bonija Tailere un Kriss Normens. Ja ir slikts garīgais, iesaku "Kailie brieži". Tas nav īsti teijāteris, bet smejamgabals. Pēc tam nedēļu vēders sāp no smiešanās.:D

Allegri (2012-03-19 20:59)      JRT, Improvizācijas Teātris, Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātris. Gribētos un arī draugiem ieteiktu biežāk. Naidniekiem? Hm, nez kas tie tādi?

av2 (2012-03-20 06:51)      eju uz muuzikliem.,,,,ar labu muuzziku, jau ieprieksss zinaamu, dzirdetu.
Garantija, ka buus ok :)

Neparnadzis (2012-03-20 08:41)      No JRT es pilnīgi noteikti vairs neesmu sajūsmā, 90% izrāžu jau ir vienveidīgas, nekādu jaunu režisorisku knifu. "Vectēvs", "Kapusvētki" un "Revidents" vēl bija baudāmi, par pārējiem neesmu sajūsmā. Tāpat kā daudzu apjūsmotā "Lūgšana resnajai tantei" - ja man būtu bijis jāpērk biļeti uz šo izrādi, rūgti nožēlotu naudas tērēšanu par tādu murgu. Šobrīd topā ir Dirty deal teatro, Ģertrūdes ielas teātris un Nacionālais teātris, pa reizei - Dailes teātris.

Jodo - no viena entuziasma un "plikas mākslas" neviens teātris neizdzīvos, tāpēc arī jāpelna kautkā nauda, t.sk.uz izrāžu rēķina.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu