par Denu Braunu un ticamiibas momentu. vai atskirat faktus no izdomas?

lasu beidzot Dena Brauna The Lost Symbol, un mulstu, ka neprotu(liidziigi citaam vinja graamataam) atskhirt robezhu starp zinaatniski pieraaditu faktu un autora fantaaziju. nezinu tachu visu. un ir ticamiibas moments. jaa, zinu, ka lubene, utt.,bet fascinee. vai juus vienmeer zinaat, kas fakti, kas izdoma? vai man blakus svaigaakaa fizikas graamats jaatur?

cilvex (2010-06-04 15:05)      "ne hinduisti utt nevienam nebāžas/nebāzās virsū ar saviem uzskatiem, negāja ar zobenu un uguni iznīcināt tos, kas domā savādāk un nesludina džihādu"
Nē?
Inidijas viena no lielajām reliģiskajām problēmām ir hinduistu izvērstā kristiešu vajāšana. (citas ir hinduistu un musulmaņu abpusēji ārkārtīgi saspīlētās attiecības, ar hinduistu izturēšanās pret mazākām reliģijām)
Nezināji? Varbūt tad noņemt klapes?
Pret kristiešiem vērstā hidnuistu vardarbība ar katru nākamo gadu tikai pieaug - tiek dedzināti un spridzināti draudžu nami un baznīcas. Indiešus, piederīgus pie zemākās kastas un nepieskaitāmos pazemo un liek publiski nolādēt savu jauno ticību un no tās atteikties. Notiek "jaukie" hinduistu publiskie Bībeles dedzināšanas "pasākumi".
Arī nezināji?
Tiek iznīcinātas draudžu skolas un kristiešu kapsētas izpostītas. 1998. gadā vien deviņdesmit šādu gadījumu. Vardarbība pret kristiešiem notiek visā Indijā - Gudžaratā, Maharaštrā, Utarapradešā uc. 2008. gada septembrī vien tiek izdemolētas 20 kristiešu baznīcas. 1999. gadā evanģēlistu misionārs un divi viņa mazgadīgie dēli tiek dzīvi sadedzināti viņu vagoniņā. Tajā pašā štatā 2008. gada augustā kristiešu vajāšanas izvērtās pusē no 30 štata apriņķiem, aptverot 300 apdzīvotās vietas, tika nodedzinātas 4400 māju un 50000 cilvēku palika bez pajumtes, 58 nogalināto un 18000 ievainoto.
1997.gads. Vieta - štats Gudžarata. 22 kriestiešu baznīcas ir nodedzinātas un 16 izpostītas. Varmācīgi tiek pievērsti hinduismam atpakaļ 2000 kristietību pieņēmušie cilvēki.
Tas viss nemaz nav zināms?

cilvex (2010-06-04 15:08)      Varmācība uz pasaules VISUR un sarp VISIEM, arī ezotēriķiem, budistiem, hiduistiem un citiem skaistu vārdu meistariem, arī kristiešu konfesijām un muslimiem. Tāda ir cilvēka daba, tāds viņš piedzimst, jau kopš pirmajām sekundēm nolemts beigās kļūt par smiltīm un dubļiem, būdams grūts ar ļaunumu kopš bērna kājas, skaudīgs, kauslīgs un neiecietīgs jau pirmajos dzīves gados. Tāda ir cilvēka daba.
"kad Kristus īsti ir dzimis"
Tam nav nemāzākās nozīmes, ja tāda būtu, tad tas būtu darīts zināms.
"pierāda kaut vai biolauks"
NEVIENS zinātnisks eksperiments neuzrāda biolauka esamību kā tādu, vispār. Kas tas par pierādījumu?
"par pasaules uzbuuvi nerunaa"
Gan sākums, gan tagadne, gan beigas ir ļoti skaidri izstāstītas. Pasaules uzbūvi Dievs ir nolicis cilvēkiem izzināt pašiem, viņa Vārdi ir vērsti nevis uz akmeņiem vai ūdeņiem, augiem vai dzīvniekiem un citam universāli mazvērtīgām lietām, kuru vienīgā nozīme ir kalpot cilvēkam, dēļ kura radīšanas akts arī notika, bet lai parādītu iespējamu ceļu atpakaļ. Tās vibrācijas un biolauki nevienam nekādu labumu nedos, kad tas laiks pienāks, ar to nevarēs aizbildināties un teikt - a es cerēju savu karmu vēl pāris mēģinājumos palabot, vai tad vairs iespēju nebūs? Nebūs. Tikai viena.

luurikjis (2010-06-04 15:31)      Fakti jau ir un paliek fakti, teica mans kaimiņš Kazimirs, vilkdams ārā no guļamistabas skapja viltus elektriķi - lai savērptu skaistu stāstu, tos interpretējot pa savam, nemaz tos nav jāvilto vai jāizdomā. Bet profesionāli no amatiera atšķir spēja filtrēt interpretāciju līmeni.

minnka (2010-06-04 15:32)      cilvēkx - Tu nekad neesi sajuutis otra cilvēka enerģiju? Tas, ka mūsdienu civilizācija nespēj to izmērīt nenozīmē, ka nav biolauka:))) un ar speciālām iekārtām ir iespējams konstatēt auras zemākos līmeņus - resp., cilvēka elektromagnētisko lauku, kura atsevišķas daļas izpaužas kā krāsas.
Un kur tad Tavuprāt ir izstāstītas tās beigas? Izejot cauri daudzām dzīvēm, dvēseles ceļojums beidzas Nirvānā...., kur katra dvēsele saplūst ar Visuma Dvēseli....

kokote (2010-06-04 16:07)      Nedaudz savāds man šķiet jautājuma uzstādījums: ir zinātniskā literatūra (ar atsaucēm, avotu un citas literatūras sarakstu) un ir daiļliteratūra. Katram savas prasības un savas funkcijas. Savādi meklēt daiļliteratūrā "īsto patiesību". Daiļliteratūra var būt kā vēsturiskās, zinātniskās realitātes "smarža" un "garša" un arī ne vienmēr.

cilvekx (2010-06-04 16:14)      cloudberry>
"zinaashanas"
Es atreferēju publiski pieejamu info par reliģisko vardarbību Indijā un tikai. Tās nav manas zināšanas.
"McTaggarts"
Tam nav nozīmes. Fiziska un morāla varmācība pavada ikvienu cilveku, uz āru vai uz iekšu, tas cits jautājums.
minnka>
"nenozīmē, ka nav biolauka"
Protams, ka nenozīmē, ka nav, tāpat kā nenozīmē, ka ir.
Bet ir cita veida eksperimenti, kuri parāda, ka cilvēki, kuri par sevi apgalvo, ka kaut kāda veida ietekmē/izjūt t.s biolauku, ir izrādījusies pilnīgi nepamatoti.
Eksperiments ir elementārs. "mēdijam/biolaukmehāniķim" kurš apgalvo, ka ar plaukstu ietekmē/maina biolauku, tātad viņam to vajadzētu vismaz just, vai ne?
Tad lūk mēdijam ir jāatbild uz vienu un ļoti elementāru jautājumu - zem izstieptas plaukstas vispār atrodas cilvēks, vai neatrodas. Ar vienīgo niansi, mēdijs nevar redzēt kas zem viņa plaukstas.
Līdz šim neviens biolaucists/dziednieks eksperimentu nav izgājis veiksmīgi. Kļūdas ir 50/50. Viņi vienkārši nespēj atbildēt pareizi vairāk kā pusē gadījumu. Tad kā viņš var ietekmēt lauku, kuru pat nav spējīgs izjust? Un attiecīgi vairs nav svarīgi, ka elektromagnētisko lauku tagad ezotēriķi iedēvēs par auras zemāko līmeni. Dziednieki nejūt ne auras augstāko, ne kādu citu līmeni, ne pašu auru, ne EM. Ja kāds izjūt, tad var pieteikties eksperimentam un veiksmes gadījumā saņemt miljonu USD.
Te var pieteikties jebkurš planētas visadvancētākai "mēdijs" uz miljonu>
http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

"Un kur tad Tavuprāt ir izstāstītas tās beigas?"
Bībelē, simtiem vietās, kaut vai>
"Un, kā cilvēkiem nolemts vienreiz mirt, bet pēc tam tiesa,"(Ebr. 9:27)
"dvēseles ceļojums"
Dvēsele nepastāv ārpus miesas. Pats cilvēks arī ir "dzīvā dvēsele". Un kad mi

cilvekx (2010-06-04 16:15)      "dvēseles ceļojums"
Dvēsele nepastāv ārpus miesas. Pats cilvēks arī ir "dzīvā dvēsele". Un kad miesa mirst, mirst arī cilvēka dvēsele. Ne tā staigā apkārt, ne pārmājo, ne arī kaut ko zina kas notiek virs zemes vai jebkur, tā ir nomirusi un kļuvusi par dubļiem zemē.

trafs (2010-06-04 16:19)      Lasot šitās pasakas par dieviem, velniem, pestītājiem, u.c. pasaku tēliem, rodas iespaids, ka notiek cilvēces regress. Vai tad ļautiņi nav dzirdējuši tādu vārdu kā FIZIKA ? Visi mīl tehnikas sasniegumus izmantot- automašīnas, datorus, utt. Vai kaut ko no tā visa radīja šie pasaku tēli, kāds Romas papus, kāds Dalailama, Buda ? JEBKURA veida reliģija ir radīta, lai kontrolētu, pakļautu cilvēkus. Un IR liela daļa taisnības tam teicienam - reliģija ir opijs tautai !

lapsu_aacis (2010-06-04 16:19)      pipec, VISS, kas iesaakas NORMAALI, paarveershas par kriestieshu kulta apsprieshanu "saliidzinaajumaa ar"!!!

mļeķ, nav pieriebies???? topsiks par religiju?

nee, nu tad hulji to te traktaatos drikjeet???

Pticka (2010-06-04 16:20)      ja ta ir gramata no dailliteraturas plaukta, tad tada ir! un meginajums visu padarit ticamaku it ka ar faktiem ir tikai, lai uzkurinatu lasitaju un gutu lielakus komercialos panakumus!
bet lasamviela tachu interesanta! gruti musdienas pievlikt lasitajus tikai ar savam fantazijam, daudz iedarbigak atstat atvertu jautajumu - bet tas tachu varbut ir patiesiba?

Palomino (2010-06-04 16:43)      Pēdējo garadarbu neesmu lasījusi, bet iepriekšējie vismaz vedināja parakāties pa netu un pameklēt gan gleznu ar svēto vakarēdienu (secinājums: katrs redz to, ko grib saredzēt), gan Illuminati, gan citas lietas/personāžus. Lasot pat necešos neko nošķirt, jo baudu procesu un sižetu.

JurisK (2010-06-04 21:30)      Pēc da Vinči koda, ko uzskatu par vāju grāmatu ar pievilkti samākslotu sižetu, neko vairāk no tā Brauna neesmu lasījis.

riks (2010-06-04 23:12)      pielietoju smadzenes.

riks (2010-06-06 01:23)      povtorjaju speciaļno dļa tugodumov - pielietoju smadzenes!

Just_ (2010-06-06 09:25)      Lasīt komentarus par to, kas Da Vinči kodā bija nepareizs un izdomāts, bija daudz interesantāk nekā lasīt pašu grāmatu. Kāda vaina zināšanu papildināšanai? Droši vien arī jaunā grāmata ir interesanta no šāda aspekta.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu