Kādas ir "Rūdolfa mantojuma" atsauksmes?

Esmu dzirdējusi no 3 kolēģiem, ka noteikti ir vērts redzēt. Gribētos dzirdēt vel viedokļus.

lirica      Man patika. Tāds paviegls humoriņš uz vēsturiska fona..tieši tas ,kas vajadzīgs,lai atslābinātos no negācijām.

Ljekainiitis      Ir labas un pat lieliskas epizodes, bet nav filmas kopumaa. Fragmentaara, saraustiita ...

^Elza^      Biju kopā ar meitu. Mums abām ļoti patika.

tiritomba      biju. redzēju. patika. kaut biju ļoti skeptiski noskaņota, jo made in Latvia man uzdzen zosādu. protams, par filmas tehnisko izpildījumu varētu domas dalīties, arī sižetiski pavājš darbs, bet to visu "izvilka" absolūtais latvietis Ancāns! patiesībā, Streičam uz to laikam ir "nags". un tiem, kas fano par Ancānu, - vispār medusmaize. viņš filmā bija par visiem 100! R.Kalniņas darbs - nu, viņa kā latvju zeltene nekur derīga. viņai piestāv skarbas liktenīgās maitas, nevis latviešu Līziņas, kuras svārstās starp tikumisku mīlu un naudas kuli. nepārliecināja. Beisiks (A.Skrastiņš) - viņš spēlē lomas, kuras vinš spēj nospēlēt - nu, tādus ne pārāk veiksmīgus jaunus cilvēkus, kuri vienmēr zaudē dzīves lielajā spēlē. šajā gadījumā filmā Skrastiņa tēls tika uzlabots ar Pēterburgas kurpnieka daudzmaz veiksmīgo karjeru, tomēr ... lielo mīlu zaudēja. visvairāk filmā patika mūsu, latviešu gara pucēšana!!! :))) labā nozīmē! :) tiešām, apnicis, ka mēs allaž gaužamies, liecam muguras mūsu kungu priekšā (šajā gadījumā Starptautiskias Valūtas fonds) - ka tik kungam par labu izdabāt ... bet te! - atnāca latvietis lielais un uztaisīja savu māju ne sliktāku kā muižkungam, un feijerverķi uztaisīja, un ar karieti braukāja ... pat cepuri pa kungu modei uzlika! šajos momentos man skudriņas pa muguru skrēja! cik daudz mums pašiem būtu jāmācās. un Steičam par to pienāktos medālis.

iterators      biju, redzēju- skumji- Streičs visu labāko jau ir uzfilmējis:(

labākais kadrs- barona laika grūtniecība:)

tiritomba      ievēroju, ka šajā diskusijā mēģina salīdzināt Rīgas sargus (kurus es tā arī neesnu redzējusi - i paldies Dievam!) un Rūdolfa mantojumu. bet mīļie! režisori un scenārija autori ir pilnīgi atšķirīgi! Rīgas sargu režisors ir grauba, un scenārija autors Kolbergs, Rūdolfa mantojuma režisors ir Streičs, un arī scenārija autors ir streičs. tad jau drīzāk varētu salīdzināt Rūdolfa mantojumu ar Likteņdzirnām. un ko secinām? drēbe tā pati, līnijas tās pašas ... :))
laikam latviešiem ir viens režisors, kuru par tādu var uzskatīt - Streičs.

vasks      nuj nez...latvieshu tautas pasakas jau beerniibaa liidz riiklei atlasiijos....

homo_literatus      Laba filma!:-) Ir par ko pasmieties (un daudz!), ir par ko nopietni padomāt. Atpazīstams šis tas no Blaumaņa daiļrades, uz ko arī šī filma ir balstīta, arī kaut kas no viņa laika biedriem.

murisons      Drīzāk traģi-komiski, diezgan daudz nejēdzibu... nevajag to saistīt ar Blaumaņa Skroderdienām ... nekādā gadījumā, reklāmisti salīdzinot ir aizšāvuši garām ...ļoti garām, gribējās vairāk viegluma un nedarba, bet pietrūka... (jāredz būtu "nepagraizītais" materiāls... vai neuzfilmētais :)
taču pateicīga vide... spilgti tipāži... bet nevelk... ritma pitrūka vai? nezinu...
bet neskatoties uz to - meistara rokraksts, komēdija nē... LAIKMETA FILMA, ar visiem pozitīvajiem, negatīvajiem, naivajiem un ... nu labi arī smieklīgajiem tēliem ...bija daudzi momenti, kas vienkārši fascinēja - kā saimniece /sorry LIELMĀTE/ alu darīja - tas bija vienkārši lieliski:)
varbūt tādēļ vien ir vērts noskatīties:)

murisons      Bet vispār laikam zinu, kur tā problēma ... tā pat kā meistars glezno (bija filmā tāds moments) otiņa maigi pieskaras audeklam... tā pat filmā - ja var tā izteikties "krāsas klājums viegls", pietrūkst spēcīgu triepienu... precīzi nepateikšu tieši kur... aktierspēlē atraisītības varbūt /tādas lubu ainiņas sanāca, bet varbūt tā arī bija domāts/

rozamunde      Viss atkarīgs no tā, ko vēlies filmā saskatīt. Ja meklēsi detaļās - kas no kuras lugas ņemts un apvienots - var palikt neinteresanti. Vēlēsies saskatīt klišejas - būs arī tās.
Mēs bijām visa famīlija uz kino, mums patika. Samaidījāmies par Latvieša iedomību, asaras saskrēja acīs par cilvēciskumu jūtu izpausmēs. Labs režisors un labi aktieri!

emsii      ..domāju,ka nekas tur nebūs,kā jau sargos,bet-ir jāpaskatās-savējie jāatbalsta.. :D

Inna6      Kadu laiku atpakal so filmu skatijos man patika, unStreica filmas var skatities ar baudu,jau musu dzimtenes daba un skaistie dabas skati ari aktieru lomas bija laba kvalitate. 2012-11-23

monoklis      sargi nestāv ne tuvu 2012-11-26

franczeska      šis ir tas gadījums, kad filmu nebaudāmu padara aktieru teatrālā spēles maniere. nav ticamības momenta. patoss, pārspīlēts patriotisms, klišejas ...nē, man nepatika. 2012-11-26

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu