Laba grāmata

Iesakiet kādu patiešām labu grāmatu, kuru ir vērts izlasīt, kura jūs ir aizrāvusi...kāpēc? Un ar ko?

cilveex      Tak neakstaties! Kāds Dostojevskis? Pilsonim pagaidām nav ne jausmas kas ir Bulgakovs.
Ja ir tik ielaista tā lieta... tad ar vienkāršo, bet ar to vienkāršo viņa iemācītos patikšanu lasīt kā tādu.
Vienā mierā var sākt ar "Zaļā paradīze", "Mana ģimene un citi zvēri"(abas Dž.Darels) - izklaidei, var ar "Trīs draugi" Remarks - arī vienkārša, bet gana laba, ""Lēdijas Čaterlejas mīļākais" - D. H. Lorensam... tikai nau jāsāk ar Dostojevska idiotu vai Bulgakova meistaru, lai kaut ko tur sagremotu, vispirms ir zobi jāuzasina, citādi aplauzīsies....

Jonyy      Palasi Orvelu, gluži ,kā par mūsdienām...

nedabujusi      Daces Rukšānes "Ķīpsalas putni "

BaltaisPincis      vislabaakaa graamata ir PA.
var saakt ar sadalju - attieciibas.
un peec visu 9837 teemu izlasiishanas,iespeejams, jautaajumi vairs turpmaak neradiisies.:)

zveerkaavis      Rihards Dībells - Sātana Bībele. Grāmata,kuru izlasiju "vienā elpas vilcienā".Aizraujošs romāns no pirmā teikuma līdz pēdējam. .....Romāns"Sātana Bībele" ir izcilākais darbs vēsturisko romānu autora Riharda Dībella līdzšinējā daiļradē - Fantāzija un realitāte tajā saaužas ap neparasti aizraujošu vēsturisku artefaktu. Džons Grišams - Likumu pasaules valdnieks.Romāns - Trilleris , mīlasstāsts.Par to cik tālu cilvēks ir gatavs iet,un cik zemu nolaisties un cik lielā mērā atteikties no jebkādiem morāles principiem naudas dēļ. Grūtības tikt pāri pirmajām 80 lpp.Ja tiksi pāri,tad izlasīsi visu - vienā rāvienā.Nenožēlosi ne mirli patērētā laika.

VIZUAALAAmaaksla      Vizma Belševica...."Bille", arī "Trakā Paulīne" ir jauki lasāma....

barbarosa9      Kas nu kuram skaitaas laba graamata.
Bet es priecaatos, ja man ieteiktu Ketrinas Eljotas romaanus- neatvairaama humora un sirsniigas romantikas kokteilis:)
p.s. tie nav liidziigi Pilcheres sviestam:)

garaamejoshais      "kaapeec viirieshi melo un kaapeeec sievietes raud":) vnk burviiga graamata.. atkriit dudzi jautaajumi par V un S domaashanu un attieciibaam. veel man baigi patika "Dziive peec dziives" tajaa aprakstiiti cilveeku staasti kas bijushi kliiniskajaa naavee, vai nu tikpatkaa mirushi, bet kautkaa atdziivinaati.. nu no seerijas par gaismu tunelja galaa utt. kautgan tur tieshi taada apraksta nebija... vel "Estonia, kugja nogrimshanas trageedija" pashi toreiz laimiigas sagadiishanaas deelj neaizbraucaam un taapeec man taada pastiprinaata interese par to gadijumu... ir veel ,bet uz sitiena nenaak praataa

Just_      Nu, ja tādas tās lietas, lasi vien to pašu Remarku un sāc ar Trim draugiem.

rozamunde      Vera Volkevica " Plauka".

tiritomba      ak, Dievs! :)) ir taču tik daudz brīnišķīgas literatūras! es lasu gandrīz visu, - sākot no Lolitas, beidzot ar Beigbederu, sākot no Rietumu frontē bez pārmaiņām un beidzot ar Mehānisko apelsīnu, sākot ar Upīša Zeltu un beidzot ar esiet sveicinātas, manas skumjas.
patiesībā, reti kura grāmata ir nelasāma. viss atkarīgs no tā, ko vielies iegūt, to lasot. kaut vai tā pati sēnalu literatūra Dens Brauns (kas tagad skaitās - fū!) - man patika, - saistoši, interesanti, es pat noticēju! :)))
ja pati nevari īsti izvēlēties, tad pēc izdevniecībām - "veja suņa klasika", "dienas grāmata" "atēna" ... un vēl tā joprojām ... ja nevari pati izvēlēties, ļoti daudzās avīzes vai žurnālos ir grāmatu anotācijas, arī populāri cilvēki par tām izsakās, - lasi un filtrē, kas Tev pašai ir noderīgs

speele      Nesen izlasīju "Bada spēles" - vienā elpas vilcienā. Ļoti aizraujoši, interesants pasaules modelis.

liguchi      Ja patīk asa sižeta,tad D. Morels "Ložņas", Dž. Patersons "Kaķis un pele", P. Džeims "Partneri",D.R. Kūncs "Čuksti" ...

jul4ik      "Mūsu aizbergs kūst"

love_me      Ceļvedis pieaugušajiem pa bērnības takām, vai kkā tml. Autore: Anita Vecgrāve. Ļoti palīdz saprast sevi un savu bērnu :)

Lieldienuzakis      Lasu ļoti dažādu literatūru. Ja jāizvēlas no klasikas , tad patīk Artura Heilija daiļrade - "Lidosta", "Viesnīca", "Riteņi", "Detektīvs" u.c. , reti kuru tā atstāj vienaldzīgu. Heilijs prasmīgi manevrē ar sižeta līnijām, galvenie varoņi ir parasti cilvēki, kas nonāk neparastās situācijās. Darbs ir šo cilvēku dzīves jēga, tādēļ tie nav pelēki, bet spilgti un aizraujoši.
Šobrīd topā man ir Džona Grišama darbs "Bez Ziemassvētkiem" - asprātīgs , dzīvesprieka piepildīts romāns par svētkiem.

riks      nu, Hamsunu lasot a laikam ne-1 vēl nav no garlaicības nomiris. ja par beletristiku dziesma un raidījums. skat. Folkneru, Markesu, Beketu, Ivlinu Vo.

Satelits_Dzeja      Es varbūt tik kādu vienu grāmatu no šeit minētajām esmu lasījis. Mana filozofija ir tāda, ka grāmatas jālasa bērnībā, kad esam stulbi kā zābaki, pēc tam visas tās grāmatas šķiet vienādas. Cik bērnībā izlasīsi, tik gudrs arī būsi, pēc tam visa lasāmviela sāk liekas komplikācijas radīt. Piemēram, cilvēks pieaugušā vecumā sāk jukt prātā un stāstīt par dvēselēm un līmeņiem salasoties visus tos romāniņus. Jeb arī otrādi, salasoties kaut kādu gudru lasāmvielu sāk rādīties halucinācijas par paša gudrību. Burteļi vien ir.
Es domāju, ka grāmatas pieaugušajiem jāskatās tādas, kur daudz bildīšu, cik biezas un kādā krāsā muguriņa, lai smuki plauktos izskatās. Tāpēc es nevaru ieteikt neko, jo man nav zināms kādi plaukti ir mājās. Pavārgrāmata arī nav slikti, bet tās var nozagt radiem, jo tie tāpat visas receptes no galvas zin.

edmunds      garkaajteetinjsh - iisa bet skaista graamatinja. var ari viktora igo nozeejojamos, ceilveeka beens dite nav slikta. hemingveja ardievas ierociem un sirmgalvis un juura, arii braalji strugacki so to labu saraxtijushi, utt... :)

murisons      Laba grāmata foto Bībeli ...labāku par šo ...trileri, nē mīlas romānu ...par vēsturi, ...šausmeni, nē mārketinga tekstu...:) neesmu lasījis:)
kāpēc un ar ko aizrāvusi - izlasi sapratīsi, ja nē - nebūs pienācis īstais laiks...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu